Chris Bognar
2020.08.22
|
|
0 0
165
|
Sziasztok! Egy 2007-es Captiva-m van 2.0 dízel 150LE 4WD, automata. Kijelez egy hibakódot (P0299), ami nem megfelelő turbónyomást jelent, de más kódot nem tesz mellé. A hiba akkor jelentkezik csak ha 100km/h és 130km/h között haladok vele azonos sebességet tartva akár tempomattal is és beadja a hibát,ajd az autó elkezd lassulni. Ha ujrainditom a motort, akkor újra rendesen működik. De ha újra a két sebesség között haladok azonos sebességet tartva, akkor újra beadja. Egyébként ha a két sebesség között úgy haladok, hogy folyamatosan gyorsítok majd lassítok, akkor nem adja be a hibát. Viszont ha 100km/h alatt vagy 130km/h felett haladok, akkor rendesen működik az autó. Azt figyeltem még meg rajta, hogy ha atteszem manuális váltásba és visszarakom 4-dik fokozatba, akkor nem adja be a hibát, akár ha azonos fordulaton haladok vagy azonos sebességen. Már 2 helyen megnézettem szervizbe. Az első azt mondta, hogy a turbo jól működik valószínű a nyomásszabályzó a gondja, amit kitisztitottak és ha még mindig visszajon a hiba akkor azt cserelni kell. Szerintem azt a szelepet nem is lehet tisztítani. A 2dik helyen megnézték az EGR szelep előtt lévő mágnesszelepet az működött, majd ledugózta az EGR szelepet is próbaképpen. Ekkor nem adta be a hibát az autó viszont a gázadásra lassan reagált és lomhább lett az autó és persze beadta a motorjelet mivel nem találta a vezérlés az EGR szelepet. És itt elakadt a dolog. Valaki járt már hasonló cipőben? Válaszokat előre is köszönöm. |
|