..vegyük kb 10 milliárd fényév sugarúnak a felfuvalkodott Univerzumot.
Érted, sugarúnak. Nem kerületnek, nem átmérőnek hanem sugarúnak. Azt számoltam ki, hogy 10 milliárd fényév távolságra milyen sebességgel jutott volna el egy anyagcsomó a felfúvódásra szánt 10^-32 sec időtartam alatt, ha lett volna felfúvódás. De nem volt mert téridő nincsen, az csak egy gondolati konstrukció.
Emiatt az anyagcsomó csak normális robbanással tehette meg az utat a fénysebesség kb milliószorosával ami a gravitonok sebessége.
A téridő felfúvódás sebessége lett volna a fénysebesség sok trilliószorosa, de a téridő nem fúvódhatott fel, hiszen az csak egy gondolati konstrukció.
Ha valaki mégis ragaszkodna a Világegyetem felfúvódásához (nem a téridő felfúvódáshoz, mert az csak egy gondolati konstrukció), akkor az anyagcsomónak 3 x 10^49 c sebességgel kellett volna haladnia ami 10 billió trilliószor trillió c.
De ha beérjük 1 milliárd fényév sugarú Univerzummal a feltételezett felfúvódás végére akkor a szükséges sebesség 1 billió trilliószor trillió c -re csökken. Szerintem ez is elég rendesen alávág a feltételezett fénysebesség maximumnak.