GuessWho
1999.07.28
|
|
0 0
117
|
Hali,
Nem is akartalak meggyőzni. (Egyáltalán, miről kéne? :-) ) Szerintem az aikido-nál a harcművészetből inkább a művészeten van a hangsúly. Egyébként általában nincs ütés gyakorlás edzésen, de már volt rá példa. Szerintem (és az edzésen többek szerint is) akkor tud rendesen működni a dolog, ha emellett valamilyen más, 'utcaibb' stílust is tanulunk. Én pl. 1-2 hónapig jiu-jitsu edzésekre is jártam aikido mellett, és nagyon jól kiegészítették egymást, csak sok volt a heti öt edzés.
Én védem az aikidot, mert - nekem - nagyon bejött. Szerintem ez a legfontosabb. (És érdemes megnézni az edzőnket. Igencsak meggyőző.)
más: tervezem, hogy szeptembertől elkezdek valamilyen más harcművészettel is foglalkozni az aikido mellett. Csak hogy megtanuljak rendesen ütni. (Mondjuk a homokzsákot most is szoktam püfölni.. :) Meg persze kíváncsi is vagyok.. Szerintetek melyiket érdemes? (Korlátozó körülmény: lábaim baromira nem lazák, főleg egy karatéshoz képest.. Bár, ha 24 évesen van esély arra, hogy ez változzon, akkor szívesen, bármit.) Előre is köszi.
sziasztok,
GuessWho
|
|