Fred76 Creative Commons License 2020.08.21 0 0 16319

Ne forgasd ki ismét a szavaimat, kérlek. Nem állítottam be a krétai görögöket semminek, pláne nem használtam azokat a jelzőket, amiket te. A helyiek valóban panaszkodtak, hogy jelentősen visszaesett a forgalom, de nem csak itt, ugyanezt elmondták Krasi-ban, ahova minden évben elautózunk, vagy abban a tavernában, ahol megálltunk valahol Ierapetra és a Lassithi fennsík között. De ez érthető, ha valaki az idegenforgalomból él, és a szezonból elveszít hirtelen több hónapot, az ezt megérzi, és joggal panaszkodik. Ez független attól, hogy görög vagy sem, itthon is sok kollégámnak okozott problémát a vírus miatt kialakult helyzet, az csak mázli, hogy nekem nem. Sokat dolgoztam görögökkel, elsősorban Athénban és Thessalonikiban, és kifejezetten jó véleményem van róluk annak ellenére, hogy a közös munka sokszor volt kiborító. A határidőkhöz, adminisztrációhoz való hozzáállásuk viszonylag laza, finoman fogalmazva...

 

Az autóbérlést nem tudom, hogyan szívtam volna meg. Legfeljebb úgy, hogy nincs ott a bérelt autó. Ez igaz, de a repülőtéren még egy normál csúcsszezonban is találtam volna autót. Egyebekben pedig nem tettem mást, mint leírtam a plf-el kapcsolatos tapasztalataimat, ami sokakat foglalkoztatott, és benyomásomat két helyről. Elnézést, ha neked ez teljesen érdektelen, de megteheted, hogy normális hangnemben felhívod a figyelmemet arra, hogy ez téged nem érdekel, esetleg kifejted az ellenvéleményedet. Nem ezt tetted, most sem ezt teszed. 

 

Ami a pihenést illeti, itt is különbözőek vagyunk. Nekem kell az, hogy legyen az évben egy hetem, amit alaposan előkészítek, előre felhívom minden ügyfelem figyelmét arra, hogy offline leszek, és a kollégákat is megfelelően felkészítem. Ezt az egy hetet pedig totális lebzselésre használom, amikor csak olvasok, és a legnagyobb dilemmám, hogy a szálló melyik éttermében egyek, vagy melyik medence vagy éppen a tenger mellett roskadjak le olvasni, mert erre sajnos csak ilyenkor, és a karácsony-szilveszter időszakában van időm. Ilyenkor én még a bevásárlással és az ágyazással sem akarok foglalkozni, de még azzal sem, hogy én töltöm ki az italomat. Engem ez pihentet egy hétre, téged nem, ettől még lehet, hogy egy sör mellett nagyon jól kijönnénk egymással. Amúgy beutaztam már Európa jelentős részét, persze sehol sem töltöttem annyit (Csehországot kivéve), hogy mélyebben elmerüljek a helyiek között, Kréta az első, ahova annak ellenére vissza-visszatérünk, hogy a "kötelezőket" kipipáltuk, és nem a munka hív ide. Jövő nyáron a feleségemnek be van ütemezve egy több hetes tengerentúli képzés, én pedig ki akarok szállni a mostani cégből, lesz 1-1,5 hónapom szabadon. Ha ez összejön, akkor valamit bepótolok abból, hogy a lányom első 9 évéből sok mindent kihagytam a munka miatt, és elmennék vele ketten valahova 3-4-5 hétre. Egyelőre két befutó hely van, Kréta, ezúttal a déli rész önellátással, vagy Málta, amit szintén nagyon szeretek. Utóbbi mellett azért jelentős súllyal esik latba az angoltanulás lehetősége (nem nekem, a lányomnak).

 

Ha nagyon zavaró volt a korábbi hozzászólásom, elnézést, ugorjátok át. Nem fogok írni többet, ha esetleg mégis megyek jövőre Krétára, kérdezni is máshol fogok. Bocs a zavarásért.

Előzmény: Sylvester Standalone (16316)