genetta Creative Commons License 1999.07.27 0 0 31
Én 3 éve voltam: Lisszabon, Coimbra, Porto, Evora, Sintra (az az a bizonyos "van egy vármaradvány, magasan felmegy a hegyre, a mórok építették, fantasztikus látvány. Fel kell menni a tetejéig."), Cabo da Roca már említésre került, ezen kívül javaslom Nazarét, gyönyörű kis falu Lisszabonból Coimbra felé menet a tengerparton.
Mi Madridig repültünk, ott béreltünk autót, azzal mentünk át Portugáliába. 3 éve a legolcsóbb (Fiat Punto) kategória 11-12 napra kb. 60 ezer peseta volt (akkor kb. 70 ezer forint).
Egyébként Portugália nem drága, legalábbis 3 éve kb az itthonival egyező árak voltak. Javaslom a "tósta mista" nevű melegszendvicset, minden kocsmában kapható, olcsó, finom és laktató (mi gyakorlatilag azon éltünk).
Egy barátunknál voltunk, aki ösztöndíjjal volt kint Coimbrában az egyetemen, ezért én elfogult vagyok a várossal, mert egy hétig buliztunk ott "bennfentesként", de ettől eltekintve is nagyon ajánlom! Fantasztikus hangulatú város, Lisszabon mellett nekem az tetszett legjobban. Na meg persze az óceán!
Szállás: mi is foglalás nélkül mentünk, mindenhol könnyen találtunk megfizethető, normális kis panziót.