VV Creative Commons License 1999.07.27 0 0 542
húha, nem semmi viták kerekednek ki itten. csak nehogy vérre menőek legyenek a végén... :-)
nos, a véleményem néhány dologról:
Engem speciel az Unsound methods egyből megfogott, pedig úgy vettem meg, ahogy CD-t még soha: minden előzetes meghallgatás és tájékozódás nélkül. persze Alan mindig is garancia volt az igényes zenére. és a lemez fantasztikus! persze, hozzá teszem, hogy én az ilyen zenéket nagyon szeretem...és tényleg soxor kell meghallgatni. bár mondjuk a Hidrologyt nehezebben szerettem meg, nemtom miért. kivéve a Faith healer-t.
David Bowie: neki is, mint mminden zenésznek vannak jobban-rosszabbul sikerült művei. de mindenféleképpen nem mindennapi jelenség. és szerintem nagyon jó zenéket ír. én legalábbis bírom. és ha valamit vagy valakit nem szeretek, akkor nem egyből leszarozom, stb, hanem annyit mondok, hogy nem szeretem, nem tetszik, stb. mert ha valami nekem nem jó, akkor azt attól még más nagyon szeretheti. nem? erről a minden más leszarozásáról már 15 éves koromban leszoktam... ( bocs MarK )
Popular: tényleg ég és föld... nincs értelme hasonlítgatni. de a Popularnál akkor is figyelemre méltó az elszántság, a kitartás, és a zene szeretete és tisztelete. sokmindenkiből hiányzik az itthoni zenei életben. mindenki keres valami befutott hülyegyereket vagy vén f...-t és azzal csináltatja meg a dolgaik nagy részét. és ettől minden szabvány meg igénytelen, mert ezek meg sietnek összedobni, semmi egyénit nem visznek semmibe. a Hozso-féle dolgokról meg például inkább már ne is beszéljünk... Popularék pedig végigjárták a szamárlétrát rendesen. és azt hiszem, kezd beérni a gyümölcse.
INSIGHT: hát igen, tudom, hogy dolgoztak már velük. de azért csak ők azok, akikkel igazán újat alkothatnak megint. persze, nélkülük is menni fog, mert Martin azért nem egyszerű ember. és nem is hétköznapi. szerencsére. de majd meglátjuk. viszont ha Tim Simenonnal dolgoznak tovább és sokkal többet követelnek tőle, akkor azért lesz sokkal jobb, mint az Ultra! én remélem, hogy kellemesen fogok csalódni, ha az Ultrát ugródeszkának veszem egy új korszakhoz. persze bizonyos szempontból az is...
azzal meg szerintem, hogy alap szinti hangokat használtak, nem baj. nem azon múlik a dolog. és az sem mindegy, hogy milyen szinti hangjai azok az alap hangok. és ahogy elnéztem, sok analóg szinti van a zenében. azokon pedig nem sok alap hang van, hacsak nem virtuális analóg az az analóg...

egyébként nem baj, ha "tele van" olyan effektekkel a zene, amik idegennek, furcsának tűnnek... ettől lesz izgalmas és érdekes a zene. és nekem tetszettek. bár a zenei beállítottságom miatt is, talán.

na ennyi egyelőre...
és meg kéne beszélni, hogy hogyan fussunk össze pénteken, ugyanis senkit nem ismerek személyesen.
na sziasztok!