luiapple Creative Commons License 2020.08.17 -4 1 51169

Ide vezet a kerékpárosok elleni negatív kampány.

 

Eisenkrammer Károly:

 

"

Betelt a pohár!
Nagyon igyekeztem eddig a "politikai korrektségre" ha közlekedésbiztonság kapcsán kérdeztek. Sokadszor is türelmesen magyarázom, hogy hát igen, tudom, hogy néhány bringás is okoz problémát és a KRESZ szabályok betartása, és mi is oktatunk bringásokat, tanárokat, meg Bringaakadémia... És kérjük szépen, hogy léci vigyázz ránk, és léci másfél méter...

De kezd nagyon betelni a pohár! Kezd elmenni a türelmem, és le fogok szokni a politikai korrektségről. Arra fogok biztatni minden bringást, hogy szereljen kamerát a bringájára, előre és hátra, Jogászokat fogok felkérni hogy járjanak el a képviseletünkben, és fel fogom használni minden kapcsolatomat annak érdekében, hogy a rendőrség határozottan lépjen fel a bringások, a sportolók életét szándékosan veszélyeztetőkkel szemben!
Mert be kell látunk, hogy ami eddig volt, az nem vezetett eredményre. Mert az utakon háború van! Félreértés ne essék, nem az autósok és a bringások között, hanem néhány (jónéhány) felelőtlen bunkó és a normális közlekedő között. Az elszenvedő oldalon az a különbség, hogy ha az autómban ülök és egy barom miatt balesetet szenvedek, jó eséllyel megúszom ép bőrrel. Bringán ennek kisebb az esélye.
Az elmúlt napok eseményei, és Fetter Erik súlyos sérülése után itt egy újabb poszt, most Peák Barnabástól (akiről érdemes tudni, hogy tavaly télen, amint profi szerződést kapott a Mitchelton Scottól, szinte azonnal elütütte őt egy autós a Margitszigeten, ennek következtében eltört a csuklója, és hónapokra kiesett az edzésekből).

Ezt írta ma Barna (mert egy kisteherautó olyan közel ment el ma mellettük, hogy edzéstársának, Vas Balázsnak véresre horzsolta a könyökét):

“Üzenet a Family Frost munkatársának, aki ma az életünkre tört:
Nap mint nap biciklire ülök, mert ez a munkám. Megadom az elsőbbséget, betartom a szabályokat, előzékeny vagyok, tisztelem a többi embert aki az utakat használja. Adót fizetek, a jövedelmem után, az autóm után, minden után amiért te autós is adót fizetsz. Ugyanúgy ott a helyem az úton mint neked. Én nem egy több tonnás fém vázban ülök, amiben légkondicionálás van, ami pedál nyomásra mozog. Én nem vagyok bekötve, nincsen légzsákom. Magyarázd el nekem kérlek, hol csúszott el az értékrended annyira, hogy azt gondolod TE mindennél fontosabb vagy? Mi frusztrál annyira, hogy képes vagy az életemet veszélyeztetni, csakhogy ne kelljen PÁR MÁSODPERCET várnod? Majd miután ránkhúzod a kormányt és elütsz a képembe nevetsz, és csak annyit kérdezel, “Minek mész a főúton?” Nem tudom eldönteni, hogyan kéne erre reagálnom erre az elképesztő ignoranciára és gyűlöletre. Arrogáns, gyáva, önző, frusztrált, kicsinyes, jellemtelen. Ezek a szavak jutnak eszembe az ilyen emberekről, mint te.”
Beák Barnabás 2020-08-16 Instagram

Szóval, nálam ezennel vége a politikai korrektségnek! Stílust és módszert kell változtatni. Mert nem akarom megvárni, hogy ennél is nagyobb baj történjen.

"