Astrojan Creative Commons License 2020.08.16 0 0 1233

Hát mi lehet, hogy nem, mert a mi világunk néhány évtized múlva összedől, mivel az ember mint egy vírus megfertőzte a Földet. A túlszaporodást meg még mindig pet palackok összegyűjtésével kívánják megoldani.

 

Ellenben pont a gravitációs sugárzás az amivel lehet utazni a csillagokba. Érdekes hatása van amikor nagy tömegek egymás felé közelítenek, nevezetesen a Nap és a Hold, napfogyatkozáskor. Amikor már éppen érintkeznek, akkor hirtelen megnő a két égitest gravitációs hatása, mintha a gravitációs sugárzásnak valamiféle interferencia jelensége lenne. Felfoghatjuk úgy mintha a gravitációs sugárzás egy résen jönne keresztül. Wang effektus: a két vőlgy az első és az utolsó érinkezésnek felel meg.

Namármost ez azt is jelentheti, hogy a gravitációs sugárzás fókuszálható. A gravitációs sugárzásnak irtózatosan nagy nyomóereje van. A fókuszálással eltéríthető egy csillaghajó elöl a sugárzás és így a hátulról érkező sugárzás ellenállhatatlan erővel a fénysebesség sokszorosára gyorsítja a repülő eszközt az utasaival együtt.

 

A gyorsulást nem érzékeljük mert ez a fajta gyorsulás szabadesésnek felel meg. Nem nyom palacsintává.

Előzmény: Pacemaker (1232)