jedi1 Creative Commons License 2020.08.08 0 0 58470

Nekem is a P2 Michelin négy évszakos van. Sajnos úgy vettem, hogy már a nyári abroncsok is cserések voltak, tehát azt is venni kellett volna, plusz téli gumi és négy darab felni azoknak is.

Szóval elgondolkoztam, bújtam a teszteket négy évszakos ügyben. Aztán egy ügyfél győzött meg, akinek a BMW SUV-ján ilyen gumi volt (Michelin Crossclimate) hogy mik a tapasztalatai. Áradozott hogy milyen jó télen-nyáron.

Na szóval én is ezt vettem és nem bántam meg. Nyáron gyakorlatilag nincs különbség. Lehet hogy a menetzaj és a fogyasztás picit nagyobb, de bőven belefér. Télen amikor leesett a friss hó, még simán előzgettem is (persze ésszel) a sok tötymörgőt, akik képtelenek két centi hóban normálisan haladni. Havas hegyvidéken lehet nem használnám, de persze ki kéne próbálni. nyilván van az a határ, ahol már jobb egy igazi téli gumi.

Na és a kopás. Pont egy éve van az autón, valamivel több mint 10 ezer kilóméter után nincs számottevő kopás. Ha 4-5 évig tudom használni, már megérte. Mire az anyaga is kezd amortizálódni, pont cserélem újra és kész.

Fogyasztás? eddigi rekordom jó időben 4,6 liter, de télen sem volt több 5,2 liternél ezzel a gumival. Természetesen teli tankolás alapján. :-)

Előzmény: almacsiga (58469)