cucu Creative Commons License 2020.08.06 0 0 51156

Egyetértek. Sőt, ha vissza emlékszünk, még szegény tisztifőorvos is úgy foglalt állást a maszkkal kapcsolatban, hogy csak az viselje, aki betegnek érzi magát. 

A maszk akadályozza az embert a levegővételben. Zárt térben nem is lehet sokáig bírni a viselését. 

Alapvetően támogatni kell azt a nézetet, -függetlenül attól, hogy van-e vírus vagy nincs- hogy betartunk alapvető távolságot a másik embertől. Nem állunk rá a sorban, nem lihegünk a nyakába, nem köhögünk össze vissza, ha meg kell törölni az orrunkat, akkor félre állunk, elfordulunk. Vagyis úgy kéne viselkednünk, ahogyan azt annak idején a szüleink tanították, és nem véletlenül! 

Amúgy elég csak az "illik-nem illik" egykori könyvre utalnom, abban minden apró részlet le van írva. 

 

Ugyan olyen ez a téma, mint a dohányzás. 80 évvel ezelőtt tudták a dohányosok, hogy miképpen illik dohányozni. Aztán elszemtelenedtek, és mindenhol alapjognak tartották a dohányzást, tették ezt embertársaik kárára. Aztán egyszer csak megvilágosodás jött, és törvényben kezdték szabályozni, vissza szorítva ezzel a gátlástalan károkozást.

Sajnos, még most is úgy kezelik, mintha alapvető jogot jelente. A portás kimegy dohányozni a kapu elé, addig nem lehet tőle kulcsot felvenni, mert ő dohányzik... mert biztosítva van neki az óránkénti valahány perc. Nyolc órából kettő a dohányzásával telik, és ezt fizeti neki a munkáltató! Bezzeg, az ebéd időd meg le kell dolgozni.... 

Bocs, hogy eltértem a témától.

Előzmény: kari56 (51155)