Saca Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1569
Hacsek + termosztát:
Na, akkor vitatkozzunk :)
Én még kevésbé vagyok vízgépész, mint te, de

Ad 1. olvastam egy "Fürdőszobák" c. könyvet, amiben vagy 4 oldalon értekeztek különféle csapokról és ott fehéren-feketén azt írják, hogy a termosztátos csap a vízbetáplálás egyenetlenségeit teszi láthatatlanná a fogyasztó számára hőfokilag. Ott le is írták két mondatban a működési elvet és a tipikus kivitelezést, de már nem emlékszem.

Ad 2. Ha, amint írod, a "konstans hőmérsékletű és nyomású vizet" biztosítja a belső melegítő, akkor mi a fészkes f...-nek termosztát ? Beállítom az elején, ahogy tetszik és kampec. Mihez kellene ekkor termosztát a csapba ? Vagy arra gondoltál, hogy ugyanakkor a hidegvíz nem stabil ? De hát akkor ugyanott tartunk ! Szerintem nincs sokkal könyebb dolga a "fedélzeti computer"-nek, ha kettő helyett csak az egyik forrás változik.

Vagy közelítsük meg fordítva: Szerinted mit csinál egy termosztátos csap ? Miben több egy simánál ? Én abból, amit írtál, csak arra tudok következtetni, hogy arra gondolsz, hogy beállítok rajta X fokot, és akkor ő annyi úgy keveri a két stabil nyomású és hőfokú vizet, hogy X fokú jöjjön ki a végén. Ennek viszont nem látom értelmét, mert ez akkor ugyanaz, mint pl. az egykaros, csak látom SI szerint is, hogy mit kapok, nem csak a kezemmel érzem, hogy jó-e.

Emberek, szójjon mán bele olyasvalaki is, akinek van ilyenje, vagy látott valakit, akinek van olyan ismerőse, akinek a rokona hallott erről !

Laci + csempe:
Ha neked jó a Zalakerámia (és Bp), akkor szerintem a Budaörsi úti és nem messze tőle a sasadi virágpiac mellett lévő boltok jó választékúak és elég olcsók (a Bartókon lévő pl. drágább).

Saca