képfaragó Creative Commons License 2020.08.05 0 1 17581

Hát.. hú, háttal nem is kezdünk mondatot. Hát.... Hol is kezdjem.

 

Azért a fotózás az egy szakma, akkor is ha manapság a telefonos többséget ez egy cseppet sem zavarja. Szóval egy szakma, amelynek megtanulása nem kis feladat.

 

Kissé szemtelen dolog megkérdezni a profikat, akik a mindennapokban a munkájukért és megélhetésükért küzdenek, hogyan is kell gyorsan és egyszerűen helyettesíteni őket. Olyan ez, mintha én is feltenném valamely ingatlanos fórumon a kérdést, ha már úgy is lakásokat fotózok, hogyan is lehetne a tulajokat (gyorsan és egyszerűen persze, mert sok időm erre a fotózás közben nincs) meggyőzni arról, hogy az ingatlan eladásával is engem bízzanak meg?

 

No visszatérve a kérdésedre. Ha már van egy nikonod, amit megszoktál, akkor nem logikus Canonra váltani. A Nikonra is számos objektív van, amely tudja a 10mm-t. Bármelyik fotós kereskedő tud rá ajánlani eredeti Nikont, vagy olcsóbb idegen gyártó Sigma,Tamron terméket is.

Magánvéleményem az, hogy állványhasználat, és képkidolgozás (ez is idő, nem is kevés), szóval idő és energia befektetés nélkül nem lehet profi minőséget elérni.

 

Amit Te szeretnél ,,csak bemegyek a lakásba fotózás és gó (jó)" az nem igazán működik. Ezt a telefon tudja, a maga szintjével és hiányosságaival együtt.

Persze ha telefonnal fotózol, neked is lesz konkurenciád az összes tulajdonos személyében. :)

 

Ha pedig fotós ismeretekre szeretnél szert tenni, vagy csak átlátni mennyire bonyolult kérdéskör ez, nézd meg az oldalamat, vannak fent fotós tananyagok, és egy-két lakásfotó is. :)

www.fenykepes.hu

 

Előzmény: sanca1972 (17580)