Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2020.08.02 0 0 72320

Az  openstreetmap.hu oldalon ott, ahol a turistautak réteget bekapcsolod (jobbra fent), ott lehet az alaptérkép stílusát is változtatni. Szerintem meg lehet találni :-)

 

Melyikre gondolsz? Jobb felső sarok? Nos én ott olyanokat látok, hogy Mapnik, Humanitárius, turistautak. Ha bejelölöm a turistautak és mapnik vagy turistautak humanitárius (eleve ezek milyen fogalmak???Humanitárius - Teréz Anya rajzai? ) akkor a feljövő térképek mindegyikével az a bajom, hogy rendkívül gyatra a színezése, mindkettőnél max 1-2 árnyalat eltérés van a használt zöld színekben, ami teló képernyőjén napsütésben összefolyik. a halvány barnával, véköny vonallal jelölt egyéb jelölésekről már nem is beszélve. Szintábra egyikben sincs. A miniatür pontvonalakról nem is beszélek. ;)

 

Az MTSz mit ajánl, meg mit nem, az az ottani döntéshozók dolga - ha jól tudom, van nekik valami sajátjuk is - én amiket megnéztem Android-os térkép alkalmazásokat, azok közül az OSMAnd maradt meg, mert úgy autós, mint gyalogos navira -nekem- teljesen megfelel. 

 

A nekemnél kezdődik az, aminél a dolog hibázik. Nem csak neked kellene megfelelnie, hanem kb a túrázóknak. Nyilván segíteni akarsz, ami jó, csak itt nemcsak egyéni dolgokra gondolok, hanem globálisra. Persze mindenkinek más a szájíze (sőt a mai generációnál ez triplán igaz, hogy egyéni ízlések kielég nem elégre van kondícionálva), ezért kellene egy választék előny-hátrány leírással valami olyan helyen, amit mindenki ismer és ami szervesen kötődik a túrázáshoz. Hogy ha valakinek eszébe jut valahol túrázni, akkor egyből az az oldal jusson eszébe és onnan mindent be tudjon szerezni infót közérhető módon,beleértve a térképhez kapcsolódó információkat is. Cipőt a cipőboltból. Meg Perwollal a mosogép is tovább ééél.

"Ha jól tudom, van nekik valami sajátjuk is" tehát Te, aki benne vagy nyakig sem rendelkezel ilyen lényegi infóval. Hm. Jó lehet a szervezeten belül az információ áramlás.- gondolta Pötty. 

Az "antipattern" IT-s vonalról "érkezett": az általános gyakorlattal/általánosan javasolt/elfogadott megoldásokkal teljesen ellentétest jelent. Bocsánat, ha nem volt érthető. 

Nagyon köszönöm a magyarázatod! Most tanultam is valamit, mi fontos lesz később, úgyhogy jól jött, köszi!

 

"Nálam az OSMAnd+ három térképpel (Ausztria, Magyarország és Szlovákia) meg szintvonalakkal+domborzatárnyékolással együtt ~2GB a telefonomon (ebből közel 1GB Ausztria térképe). Tehát a "kevés helyet" az relatív :)"

 

Látod, ajánlasz valamit teljesen egyértelműen jóindulatúan, szakmailag leírod, amit én hülye nem értek meg, csak sejtek belőle valamit és kiderül, hogy már azt a keveset is rosszul értettem. Ebből egyből nem lesz nekem ez opció, mert ősrégi okosom van, ezért is használtam printscreent nem alkalmazást, okés, ez meg csak az ÉN problémám, úgyhogy maradjunk annál, hogy az OSM vizuális világa nem valami csecse a TUHUéval szemben. :)

 

Az említett jelzőket ne húzd magadra - teljesen jók a felvetéseid/kérdéseid, szerintem másnak is hasznos, hogy rákérdeztél, és remélhetőleg a válaszok is hasznára válnak az erre tévedő olvasóknak :-)

 

Köszönöm a segítséged! 

 

 

Előzmény: _ZE (72319)