_ZE Creative Commons License 2020.08.02 -1 0 72319

Az itt teljesen OFF részekre nem reagálnék - bár a többi is inkább a https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9219453 topicba illene, de röviden azért néhány, általában a kékezőknek is -remélem- hasznos gondolat.

Az  openstreetmap.hu oldalon ott, ahol a turistautak réteget bekapcsolod (jobbra fent), ott lehet az alaptérkép stílusát is változtatni. Szerintem meg lehet találni :-)

Az MTSz mit ajánl, meg mit nem, az az ottani döntéshozók dolga - ha jól tudom, van nekik valami sajátjuk is - én amiket megnéztem Android-os térkép alkalmazásokat, azok közül az OSMAnd maradt meg, mert úgy autós, mint gyalogos navira -nekem- teljesen megfelel. Bónuszként egy akcióban egészen olcsón tudtam OSMAnd+-ra váltani, illetve azóta a szintvonalak cosmagot is megvettem - szeritnem megérdemli a fejlesztője azt a pár €-t, amit kapott érte.

Az "antipattern" IT-s vonalról "érkezett": az általános gyakorlattal/általánosan javasolt/elfogadott megoldásokkal teljesen ellentétest jelent. Bocsánat, ha nem volt érthető.

Nálam az OSMAnd+ három térképpel (Ausztria, Magyarország és Szlovákia) meg szintvonalakkal+domborzatárnyékolással együtt ~2GB a telefonomon (ebből közel 1GB Ausztria térképe). Tehát a "kevés helyet" az relatív :)

Az említett jelzőket ne húzd magadra - teljesen jók a felvetéseid/kérdéseid, szerintem másnak is hasznos, hogy rákérdeztél, és remélhetőleg a válaszok is hasznára válnak az erre tévedő olvasóknak :-)

Előzmény: Remélemilyennicknincs (72314)