annyi baj legyen Creative Commons License 2020.08.02 0 1 72316

A tuhu elérhető és üzemel, ez tény.
Az is tény, hogy tuhu-nak egy-egy kimenete, aloldala néha megzökken, mivel évtizede nem karbantartott kódokon fut, amikbe ad-hoc módon piszkál bele a tuhu önjelölt "főprogramozója", ezért többször fordul elő hibás működés, és leállás. Jópárszor távgyógyászattal tudtam segíteni az újraindításában, mivel a hiba létrehozójának sajnos sejtelme sem volt a megoldásról.
Az is tény, hogy egy hiba kijavításának az idejét jelentősen lecsökkenti, ha azt jelzi az ember az illetékes elvtársnak, azaz, ha egy hónapja találsz egy hibát egy oldalon, és te azt az oldalt használni szeretnéd, akkor ezt megírod egy levélben az oldal gazdájának, nem pedig levonsz egy hibás következtetést, hogy a tuhut lekapcsolták. Én is imádni szoktam, amikor a heyjoe.hu hibajelzését egy facebook csoportból kell megtudnom, ráadásul olyanból, ahol nem is vagyok tag, ahelyett, hogy küldenének egy emailt, vagy felvennének egy hibajegyet.

"'És öt év múltán igencsak szegényes a felhozatal, ha még mindig csak egy átállt közreműködő kimenetét lehet ajánlani a számukra, a külföldről származó lehetőségek mellett.'

 

Ezzel én maximálisan egyetértek. "

 

De mivel is?
Hiszen sokkal több helyen van felhasználva az osm adat, mint a tuhué, mint garmin kimenetként, vagy raszteresként, vagy akár túraútvonal tervezőként. És miért számít, hogy hol van a kiszolgáló szerver? A heyjoe.hu útvonaltervezőjét, és statikus térképeit készítő vps például a cseheknél van, mert annak a cégnek az árait  találtam megfelelőnek.
Egyébként az utóbbi évek leginkább zökkenőmentes tuhu kimenetét szintén nem a tuhu szerverén készítik, hanem egy külsőn, és minő borzalom, először az adatokat osm formátumba konvertálják át ;)

És az is tény, hogy alnibell ismét idehozott egy nem ideillő témát. Tudod, alnibellhez azért nem szól már szívesen senki, mert mi már ismerjük. Először a saját nickjén szörnyködött a tuhu fórumain, aztán miután a moderátorok kitilrtották, jöttek az alternatív nockjei, akikkel először tagadta, hogy ő lenne, aztán mindig kiderült. Utána visszaélt azzal, hogy az ottani vendégkönyvbe regisztráció nélkül lehetett írni, és azt kezdte el floodolni. Közben folyamatosan, kéretlenül küldözgette az emailjeit 10-20 embernek címezve egyszerre. Ezután felfedezte az index fórum természetjáró csoportját, rémkedésének helyszínét átrakta ide, először ezt a topikot, majd a GIS témájút kezdte ostromolni. Nyitott két sajátot is, de ott senki nem áll vele szóba, ezért visszajön ide, mert itt legalább kap valami reakciót.  Aztán, amikor a moderátor szájzárat rak rá, akkor ismét játszhatja a mártírt, akit a háttérhatalom el akar halgattatni. Pedig nem a háttérhatalom, hanem mindenki, aki ismeri.

Előzmény: Remélemilyennicknincs (72311)