Astrojan Creative Commons License 2020.07.30 0 0 1186

Az 1 Mc a gravitonpárok feltételezett sebessége amelyek a gravitációs sugárzást alkotják, a jelentése kb 1 millió c, egy becslés tőlem. Az 1 Mc így értelemszerűen 1 Mega c, ahol c a fénysebesség vízszintesen mérve ami a fénysebesség tömegektől távoli értékének felel meg. A becslés alapja nem publikus. Van alapja.

 

A szemléletesség kedvéért szoktam jelölni c négyzettel is, de ez félreértésekre adott okot és ez csak arra utal, hogy nem tudom pontosan mekkora de sokkal nagyobb mint c, becslésem szerint kb 5-6 nagyságrenddel. Biztosan nem fénysebességű.

 

A fénysebesség nagyobb tömegek közelében irányfüggő, befelé nagyobb mint c és nő, kifelé kisebb mint c és szintén nő. Az eseményhorizonton kifelé tartó foton sebessége bruttó nulla. Ez azt jelenti, hogy c -vel tart kifelé de c -nek megfelelő sebességgel a gravitonszél fújja befelé, így a foton kívülről szemlélve látszólag áll, hozzánk soha nem érkezik meg.

 

A gravitonszél azt jelenti, hogy befelé több graviton tart mint kifelé és ez távolságfüggő. Ez alakítja ki a tömegek közelében a gravitációs sugárzás gradiensét.

 

A fénysebesség állandósága egy ostobaság, a lefelé eső foton sebességnövekedését már a PR kisérletben kimutatták.

Előzmény: szőrinszálán (1180)