Astrojan Creative Commons License 2020.07.30 0 0 1170

Ok, ami létezik az kétféle energiarészecske, energiakvantum. Ez ami létezik, semmi más. Az anyagi világ ebből épül fel, tehát minden létezik ami anyag.

 

És vannak a fogalmak amiket mi találtunk ki de a természetben nem léteznek. Csak a fejünkben, a gondolatainkban, esetleg a könyvekben, a moziban, a mesében. Ebben az összes fogalom benne van, a számok, a szeretet, a szépség, jóság, a geometriai fogalmak sőt még az anyag fogalom is mint fogalom. Csakhogy az anyag nem fogalom hanem maga a létező. Ezt hétköznapi végtelenített megfigyeléseink támasztják alá, általában boldogulunk vele. Persze vannak nehezebben vagy nagyon nehezen kimutatható anyagformák is.

A geometria fogalmak nem ilyenek, ezeket definíció szerint soha nem fogod tudni kimutatni, mert matematikai pontokból épülnek fel, pontosabban így definiáltuk őket. Ilyen például a sík, a gömb, hexaéder, a különböző függvények és nem utolsó sorban a tér. A tér matematikai pontokból épül fel, képzeletbeli, végtelenül kicsi kiterjedés nélküli, a valóságban definíció szerint nemlétező pontokból.

Tehát így kell érteni és így már el lehet dönteni, tér vagy a mégabszurdabb téridő nem létezik. Nem képzelhető el olyan világ amelyben létezik mert nemlétező pontok végtelen halmazából építettük fel a gondolatainkban. A tér egy sztereotípia, azt hisszük, hogy a térben élünk de nem. Az anyagi világban élünk.

Előzmény: pk1 (1169)