Astrojan Creative Commons License 2020.07.27 0 0 1160

Szerintem jól látod, a gyorsulva tágulást rettenetes hibával terhelve kiáltották bele a médiába, ahol aztán akkorára fújták fel, hogy gyorsan kellett adni érte egy nóbelt. Egyetlenegy SN megfigyelése alapján gondolták ezt, a helyzet hasonló volt a higgysz bozont megtalálásához, ki tud nagyobbat mondani.

 

A Világegyetem lassulva tágul. Ha a Földön feldobsz egy követ az emelkedés közben lassul, megáll, majd visszaesik. Ha a Föld helyére az Univerzumot rakod és most képletesen feldobsz egy galaxist, akkor az szintén lassul és ha lenne elég ideje akkor visszaesne. Az Ősrobbanás egy valódi robbanás volt, egy előzetesen összeroskadt Univerzum master fekete lyukából indult. A hajtóerő a gravitációs sugárzás aminek a nyomóereje horribilis, 1.2 x 10^44 newton. Ez a sugárzás söpri be az előző Univerzumot és robbantja fel a master BH-t.

 

Mivel a gravitációs sugárzás sebessége a fénysebesség sokszorosa, kb 1 Mc, ezért a fizikusak azt gondolják, hogy felfújódott a tér, ami persze nincs, mert a tér az csak egy képzelet szülte -bár nagyon hasznos- de a valóságban nem létező fogalom. Ezt fújták fel.

Előzmény: pert2 (1159)