Asztrofizikus Creative Commons License 2020.07.27 0 0 207924

A topik jövőjéről

Tényleg jó volna archiválni az egészet, mielőtt lelövik. Én simán vissza tudok lépni a legelső hsz-hoz, és onnan szépen sorban időben előrefelé látok mindent. Nem lehet több félórai munkánál egy wget szkriptet legenerálni, ami lement mindent, talán még a beszúrt képeket is egyből. Este megpróbálkozom vele.

 

Ha ez megvan, és ha tényleg megszüntetik az egész fórumot, akkor viszont kéne valami helyette. A Facebook rendszere teljesen más, azt én nem szeretem, oda nem szívesen mennék át. Ott szinte lehetetlen végigolvasni mindent. A posztok és azok alatti hierarchikus hozzászólások biztos nagyon logikusak, de egy ponton túl követhetetlenné teszik az egészet, pláne hogy nem is időrendben, hanem Cukkerberger kénye-kedve szerint rendezve dobja eléd a tartalmat.

 

Szóval jó lenne átmenni egy másik hasonló lineáris fórumra. Vagy egy meglévőre, vagy csinálni sajátot, akár saját doménnel (futobolondok.hu szabad?). A legszebb persze az lenne, ha oda egy az egyben átmigrálnánk az előzményeket, bár annak a technikai nehézségek mellett lehetnek jogi buktatói is. Ennek utána kéne nézni. Akinek a hsz licencbeállítása Public Domain (CC), azzal talán nincs is gond, de a legtöbbeteké (c) Indexes.