Ati_66 Creative Commons License 2020.07.27 0 0 207907

A magasabb pulzustartományban végzett edzés mennyiség növelése idei tapasztalatom szerint nem hülyeség.

A decemberben elkezdett tempó alapú Garmin edzésterv (apropó éledezik a Garmin felület, számtógépen már működik de telefonon még nem ) során sokkal többet futottam 85-90% közötti intenzitáson. Illetve kerékpározáson is többet bringázok ilyen intenzitással.

 

Az előző 2 évben ebben a tartományban csak a hegyi terepfutásokon ment fel a pulzusom, és bringán is csak a meredekebb emelkedőkön. Idén minden korábbi évtől gyorsabb vagyok az alacsony 70% körüli alatti, pulzus tartományban bringán és futva is. Ez csak részben köszönhető kb 2 kg fogyásnak. 

 

De ha megnézem a 2016 végi pulzustartomány javaslataimat, éppen ez látszódik belőle.

Már akkor megmondták, hogy az extenzív erőnlét fejlesztést 80-90% közötti intenzitáson végezzem. Edzéseken el is értem ezt a tartományt csak nem síkon így a sebességem nem fejlődött.

Idén viszont a tempó alapú edzéstervvel és a bringás tempó tartó edzésekkel majdnem sík útvonalakon is edzettem ebben a tartományban és ezek már tényleg gyors edzések is voltak nem csak magas pulzusúak.

 

Szóval szerintem ha a hétvégi hosszút a régi módon jó alacsony pulzuson kocogod, hét közben pedig tempós edzéseket futsz 80-90% közötti intenzitást is elérve résztávokon, azzal nem lesz gond. 

 

Én is nagyon kíváncsi vagyok mit mutatna nálam egy újabb CC labor vizsgálat, de igazából a kíváncsiságom kielégítésén kívül más haszna nem lenne így nem megyek.  

 

Előzmény: Spenót (207904)