Fezmin* Creative Commons License 2020.07.19 0 0 10614

De Luxe Blended Malt 3 éves - 49,2%  /Compass Box/

Csak, hogy ne mondjátok, hogy mindig öreg cuccokat iszok! :D

Amúgy érdekes egy kompozíció, mert 3 éveshez képest igencsak borsos az ára a kicsikének. Na persze ez egy ügyes fogás a Compass Box részéről, ugyanis ... nos én évekkel ezelőtt e-mail-ben elkértem az összetevők pontos arányat, korát és a használt hordókat, de annak idején ezt úgy adták meg nekem, hogy ne tegyem közzé. Valószínűleg ez már nem igazán titkos, de mindegy, én tartom a szám. :)

Illat: kerek gyümölcsösség, enyhe füstösséggel a tetején. Ahogy szépen kinyílik, úgy kapunk egyre színesebb képet: ravasz fűszerek, mogyoró, kávé, citrom és menta, öreg bőrdarab, virágos rét. Érett és élettel telt illat.

Íz: kicsattanó gyümölcsösség, merész fűszerek, só és cukordarabkák. Wow! Egy kis víz: a csípős, borsos rész életre kel, kiválóan vezeti táncba a továbbra is mesés, lédús egzotikus gyümölcsöket. A háttér sötétjében némán figyel egy füstölgő fahasáb, de nem rontja ez az estet. Banános forró csokoládé, narancshéj, fahéjas karamellkocka. 

A lecsengése talán a gyenge pontja, picit sovány, de az előzmények tekintetében azt hiszem szemet húnyhatunk felette. 

Erotikusan fűszerezett egzotikus gyümölcsök.

Pompás palackozás, és most őszintén bánom, hogy nem vettem, mikor elérhető volt itthon is, igazán pazar ízvilág.