vacak007 Creative Commons License 2020.07.19 0 0 1204

"Ez a mondat nem érhető. Mit ír ki neked a szoftver?"

Azt irja ki a szoftware, hogy "Statusz: 1", azaz a dokumentatio alapjan a modul aktiv allapotban van. Ez azt jelenti, hogy ha hivas erkezik a riaszto kozponttol a modulra, akkor sms-t kult a beallitott szamra.

(ennek ellentettje a "passziv" allapot, amikor hiaba erkezik a riaszto kozponttol hivas a gsm modulra, az nem fog sms-t kuldeni)

 

"Ez a mondat nem érthető. Érkezett SMS a telefonodra vagy nem érkezett?"

A gsm modult ugy lehet "aktiv" allapotba tenni, hogy sms-t kuldunk neki megadott parancssal. Ennek hatasara a gsm modul visszakuld sms-ben a telefonra egy nyugtat. Ez ami osszesen mukodik. Ami kellene, hogy riasztas eseten is kuldjon sms-t, de az nem megy.

 

 

Amit eddig probaltam, de nem mukodik:

1) A "9"-es telefonszamot beallitottam "Personal Phone #1"-nek. Ekkor a GSM modul piros ledje folyamatosan vilagitott. Elvileg a piros folyamatos vilagitas azt jelenti, hogy a gsm modul kommunikal a riaszto kozponttal, , de nem gsm modul nem kuldott sms-t.(esetleg a Personal Phone-nak a riaszto kozpont nem adja at a Contact ID-t?)

2) Tavfelugyelet 1 telefonszamnak allitottam be a "9"-es szamot, ekkor a piros led nem egett a gsm modulon, azaz a riaszto kozpont nem kommunikalt a gsm modullal.

 

 

Arra gondolok a 2-es esetben, hogy nem DTMF tarcsazassal akarja a riaszto kozpont inditani a hivast a tavfelugyelet fele, ezert nem gyullad ki a gsm modul piros ledje?

A https://www.lineelectronic.hu/content_downloads/mgsp4000-programozoi-utmutato-v-3-2.pdf szerit a "Speciális gombok telefonszámokhoz" alatt elvileg a [MEM| gom valtogat Pulse/Tone kozott, de itt elakadtam, vagyis probalom nyomogatni a [MEM] gombot, de a K35 kijelzon nem latom, hogy barmi is valtozott vola...

 

Nehez ugy.... :)

Előzmény: Mekk Elek ezermester (1203)