Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2020.07.19 0 0 1198

Egyszerre minden csak a gyakorlott profiknak szokott sikerülni :)

Először éleszd fel csak magát a kommunikátort (a szoftveres programozást mindig egy állapot lekérdezéssel kezdeném)

és amikor már kommunikál veled (tehát már küld neked SMS-elet és válaszol a tőled kapott SMS-ekre), csak EZ UTÁN kezdj foglalkozni azzal, hogy a riasztó központ miért nem akar beszélni hozzá a telefon kimenetén.

 

A riasztó központok a telefonos kommunikációt elég lassan csinálják (több másodperc), ráadásul számos információhoz nem is lehet hozzájutni így. Ezen két ok miatt sokkal jobbnak tatom az olyan GSM kommunikátort, ami  közvetlenül a riasztó központ adatbuszára képes rácsatlakozni. Persze ez már nem a 18 ezer forintos árkategória, hanem 30-40 ezrer körül vannak.

https://trikdis.hu/riasztas-tovabbito-eszkoz-atjelzo-kommunikator/gsm-ip-atjelzo-okos-kommunikator/trikdis-g16-gsm-ip-kommunikator

 

Persze nem árt tisztában lenni azzal, hogy potenciális biztonsági rés minden olyan eszköz, aminek segítségével távolról ki lehet kpcsolni a riasztódat (okostelefon, távirányító, stb) Egyrészt azért, mert ezt az eszközt más is használhatja (elveszíted/ellopják/elrabolják), másrészt azért, mert az eszköz által küldött lelet hamisíthatják (a támadó elhiteti a riasztóddal, hogy a gazdi küldött utasítást).

Előzmény: vacak007 (1191)