japipapi Creative Commons License 2020.07.16 0 0 14975

Szia!

Nem sorrendben, kicsit csapongva própálok válaszolni.

Nekem mindíg gondom volt a lámpázással, nagyon zavart a sötét mintázat, ami nekem áthatolhatlan, fel is hagytam. 

Igen, vett madaraknál előford, hogy nem eszi ezt azt, majd saját keltetésedkor, neveléskor rászoktathatod természetesre.

A kifejlett madarakhoz nem kell fűtés, viszont, hogy tojás is legyen kell a min. 12 óra fény. Én nagy fényerejű ledeket használtam az energia csökjentés miatt. Reduktornak egy kuszuperált PC tápot használtam, rengeteg ledet rá lehet kötni, természetesen megfelelő ellenállással. De jó a hálózati(230V) smdledes kukorica is, 9 W bőven elég. Tegyél elé egy mezei időkapcsolót, megszokják. 

Kinkubátornál én fűtésnek kerámia ellenállást használtam. Ráfabrikáltam egy pc ventilátorra 4 db 230V, 200 ohm 20 W kerámiát sorba kötve  és ócsó kínai szabályoval vezéreltem. Ebayon van rengeteg, kb. 1000 ft körüli ingyen szállítással, csak ki kel várni a hónapot. Most jóval több idő a Cov19 miatt. Viszon az inkobátor nem mehet 37-38 C fokon tartósan, hanem egy hét után 0,5 - 1 C fokkal csökkenteni kell. Megszokják az időjárás hő változásokat, könnyedén elviselik az akár (-20 ) - (-25) C fokot is.

Nem baj, hogy még nem vagy haladó barkács, senki sem tudással születik, "csakorlat teszi a mestert". Gyerek koromban imádtam a barkácsolást, ugye akkor még TV sem volt, fabrikâltam detektoros rádiót, micsoda nagy szám volt! Meg nem volt pc vagy okos telefon, rogangálni meg nem szerettem, tanulni se nagyon, de fűrész, kalapács vagy egy kezdetleges forrasztó páka lenyűgözött. Azért később saját káromon rájöttem, hogy tanulni is  kell, csak meg lett a diploma is, de a barkácsolás véremé vált. 

Előzmény: mikrogazda (14974)