Katana750
2020.07.15
|
|
0 0
41357
|
Most jut eszembe, hogy a legutóbbi cserénél a munkás autóm(Astra Classic 2, 1,7 cdti) szintén a Mannol 5W30 Dexos2 olaját kapta és jól van, így 300000 km. után is. A gyárilag ajánlott 1 év vagy 30000 km. csereperiódust én önhatalmúlag felezem. Más. Amiről szintén személyes, saját tulajdonú kocsin értendő tapasztalatom van és erősen negatív lett az a Q8. Szerelőm egy ideje bevallottan ár miatt Eneosról Q8-ra váltott. Az Advanced 10W40 teljesíti(a feliratok szerint) 2 másik kocsim gyári előírásait(VW 502.00/50500, MB 229.1) úgyhogy nem problémáztam amikor egy éve jelezte a szerelőm, hogy mostantól ezt használja. Nem volt jó választás. W124 300E kocsim annak ellenére, hogy 5000 km.-el ezelőtt hidrotőke csere volt, már néhány napos állás után csattogósan indult, melegen láthatóan kevesebb volt a nyomás mint az Eneossal és fogyott is rendesen. Seat Ibizám(1,4-16v 75le) csak elkezdte láthatóan enni az olajat. Tavasszal egy motorostársamon keresztül megismertem egy "olajos" srácot aki Gulfot forgalmaz. Motorjaimhoz nála rendeltem olajat és tetszett, hogy meg sem kérdezte a kocsikhoz nem adhatna e valamit. Így aztán én hívtam fel, hogy ilyen és ilyen teljesítményszintű olajat autóhoz tud e adni? Tudott és 2 hete meg is ejtettük a cserét és azóta a mercit máig be sem indítottam. Ma azonban igen és örömömre nincs csattogás. Úgyhogy ha az Astrán is eljön az idő, kérni fogok a sráctól Dexos2 5W30-as olajat, annak ellenére, hogy a Mannollal is elégedett vagyok. Q8-at azonban soha többé semmibe. |
Előzmény: Klaus-max (41355)
|
|