Cabron01 Creative Commons License 2020.07.14 -1 0 2286

Az sem túl életszerű, hogy szinte az összes véleménnyilvánító azt is leírja, hogy pontosan milyen autót vett. Ráadásul kb. ugyanabban a stílusban. :) 

 

De sajnos még mindig sokan vannak, akik azt gondolják, hogy egy ideális világban élünk, és a kereskedők (nem csak autó) kizárólag értünk vannak. Vagy szimpla hárítás ez, amikor átverik. Nekem fura, hogy valaki kiadni készül több százezer, netán millió forintot valamiért, és nem járja körül alaposan a témát. 

 

AAA Autótól függetlenül mondom: Az itt olvasottakkal kapocsolatban azt sem igazán értette, hogy miért hiszi el bárki is, hogy egy kereskedés meg fogja venni az autóját annyiért, amennyiért ő a piaci áron (vagy egy kicsit afölött alku miatt) meghirdeti. Az autókereskedés üzlet, nem Máltai Szeretetzsolgálat. 

Nekem eleve eszembe nem jutna a hirdetés után gyak. azonnal 100-200 kliométerekre elvinni az autómat, hogy hátha megveszik. Ha érdekli az autó, jöjjön el, nézze meg, megbirkózunk. 

 

A legegyszerűbb egy ilyen alja kereskedést úgy kicsinálni, hogy egyszerűen nem vesszük igénybe a szolgáltatásaikat. Jogilag nehéz, hisz igen jól levédik magukat. Azzal a jog nemigen tud mit kezdeni, hogy valaki aláír egy olyan adásvételi szerződést, amiben tudomásul veszi, hogy egy hulladékot vásárol, amin minden szar (lásd valamelyik cikkben szereplő műszaki adatlap).

Előzmény: WebNeo (2283)