MarK Creative Commons License 1999.07.19 0 0 440
Hali!
Elöször is: én esküszöm, hogy le akartam zárni ezt a Shape dolgot, de engedjetek meg néhány mondatot:
trasher75: köszi a kritikát. Örülök, hogy a zene legalább tetszik :-). Már elhangzott néhányszor, hogy ehhez a verzióhoz nem volt szerencsés a régi, 98-as verzió énekét rátenni, ugyanis a régebbi szám, mind zeneileg, mind hangulatában teljesen más és ez az ének jobban is illik hozzá. Majd a 30.-ai koncert után elmennek stódióba és normálisan fel lesz énekelve az összes új szám (köztük ez a 99-es Gyengéden is). Egyébként az énekesnek szerintem egyáltalán nem kell logopédushoz mennie, összekeveritek ezt a korrepetítor témát azzal, hogy Ádám talán egy kicsit enyhe "orrhangon" énekel, de szerintem ez egyáltalán nem zavaró, legalábbis eddig senkitől sem hallottam ilyen véleményt. Nagyon sok zenekar örülne, ha csak ennyire tudna énekelni az énekesük. Mindemellett persze nyílvánvaló, hogy nem ártana, ha Ádám többet gyakorolna és esetleg tanárnál tovább "képezné" a hangját, mert még szinvonalasabb énekre is képes lenne. Úgy gondolom, hogy van "alap", ahonnan elindulhatna, hiszen a mostani sem rossz. A többit magánban...
A Vertigo egyébként nagyonnagyon érdekelne, tényleg lesz új albumuk? Én sajna nem túlságosan ismerem őket, de egyszer egy Z Magazin-interjú kapcsán felfigyeltem rájuk (kb. 2 éve), azóta vadásztam a zenekarra - mindhiába. Kérlek mesélj valamit, ha tudsz.
d.b.: 1.Azt hiszem nem volt primitív a válaszom. 2.Mint mondottam volt, a kritikád érdemi részével semmi gond sincs, sőt még nagyjából egyet is értettem vele. A "benyalok" dologról elismerted, hogy durva volt, ugyhogy részemről minden O.K., lezártam az ügyet.
Hogy a DM-ről is szó essen:
Zephyr: nyílván nem azért kell lefordítani a szövegeket, hogy egy az egyben beültessük a zenébe. Én sem amiatt fordítgattam, hogy na milyen lenne magyarul. Egyszerűen csak belül kell érteni, magadban - ahogy Te is írtad. Mint ahogy utaltam rá, én a Walking-ban megjelenő madárban sem elsősorban a mondanivalót kerestem, hanem egyszerűen csak ötletesnek találtam. Ezek + hasonló dolgok azok, aminek a hatására egy érzés, egy hangulat, megérinti az embert...
(Egyébként megkaptad a mail-t?)
Más. Korábban utaltál egy mondatodban a "tapsikolós Andy-re". Ezzel kapcsolatban eszembe jutott a kérdés, ki hogyan vélekedik Mr. Fletcher-ről?
Üdv.