Törölt nick Creative Commons License 2020.07.13 -1 0 10533

Kedves Fórumozók! Áprilisban belevágtam egy 26M szerződéses összegű fundamenta megtakarításba. A döntésem a személyi bankár félrevezető tájékoztatásának is köszönhető volt, de a részletekbe ne mennék bele. 

Az ajánlati felhívás aláírását követő 10. napon volt egy kínkeserves több mint 40 perces beszélgetésem az ügyfélközponttal, ahol természetesen teljes inkompetenciával találkoztam. Ekkor már nem akartam tárgyalni a személyi bankárral neki ugyanis csak addig voltam fontos amíg befizettem az 1% ot és az első havi megtakarítást. Szó szót követett a telefonhívás után azonnal küldtem egy levelet amelyben visszavontam az ajánlatomat. Az ajánlatom visszavonásáig semmiféle szerződés visszaigazolást nem kaptam, ez csak a későbbiekben érkezett meg. 

A fundamenta annak ellenére , hogy a szerződéstől jeleztem az elállási szándékomat nem fizeti vissza a 260e ft számlanyitási díjat. Panasz panaszt követ de kötik az ebet a karóhoz. Jelenleg PBT meghallgatásra várok, de továbbra sem értem, hogy ezt miként tehetik meg. Semmiféle ellenszolgáltatást nem nyújtottak, teljes mértékben értékaránytalan ez az egész, nem tudom milyen fogyasztóvédelmi próbát állna ki. Minden ismétlem még a házaló ügynökökkel történp ügylettől is el lehet állni 14 napon belül, az e-commerce ügyleteket és a különféle hitelszerződéseket nem is említem, de egy lakástakarék ami elvileg egy megtakarítási forma 10 nap "szerződéses" jogviszony után megtarthat egy ilyen tetemes összeget mindeféle következmény nélkül? 

Ha lenne bármi ötletetek az ügyre vonatkozóan örömmel veszem, vagy ha jártatok hasonló cipőben kérlek osszátok meg mi lett a vége...Köszönöm