yzy Creative Commons License 1999.07.19 0 0 88
Sziasztok,
nekem több „legnagyobb repülős élményem” volt. Abban a szerencsében volt részem, hogy elég veztettem több fajta repülőt, a legtöbbet sugárhajtásút. Lényegében hamarabb vezettem repülőt, mint az autót. A topicot nem olvastam végig, majd a bejegyzés után, csak átfutottam, de azt láttam, hogy elég sok a „polgári” téma. Nekem inkább katonai és sportrepülős élményeim vannak.
Az első: amikor életemben először szálltam fel motoros géppel, még anno az MHSZ-ben. Izgalmas és félelmetes volt, az érzés leírhatatlan. Persze már előtte tudtam, hogy pilóta akarok lenni, de akkor végleg eldöntöttem.
A második: amikor először szálltam felvitorlázógéppel. Csodálatos volt az öreg Góbéval „hasítani” a levegőt, csönd, nyugalom mindenütt.
A harmadik: aikor először szálltam fel sugárhajtásúval. Azt hiszem, máig ez a legmeghatározóbb élményem. A motor dürüzsolása, ereje, a sebesség, a túlterhelés, leírhatatlan.
A negyedik: amikor először menetem el egyedül sugárhajtásúval műrepülni. Olyan szabadságot sem előtte és azóta sem soha nem éreztem. Mikor ura vagy mindhárom dimenziónak, mikor forgolódhatsz mindhárom irányban, repülhetsz akármerre, ez az az érzés, aminél nincs élvezetesebb számomra az egész világon.
Az ötödik: amikor tavaly először ültem utasszállítón. Végül is itt volt az ideje, 13 évvel azután, hogy saját magam vezettem egy gépet, illő volt beszállni egy olyanba, amelyiket nem én vezettem:)
Bocs, ha unalmas és hosszú voltam, így is csak élményeim töredékét érintettem.