skolo Creative Commons License 1999.07.17 0 0 401
Kedves DcsabaS_!

Pontosan mire gondolsz, hogy csak hiszem? Arra, hogy az evolúció nem az indirekt bizonyítási módszert követi, vagy pedig arra, hogy a többi tudomány általában igen?
Feltételezem, az előbbire. Valóban úgy hiszem, és meg is magyarázom, hogy miért. Az evolúció-kutatás igazi célja az élet eredetének felderítése lenne. Vagyis a kérdés az, hogy hogyan jött létre az élet. Ennek az indirekt bizonyítása az lenne, ha kellő mennyiségű anyagot gyűjtenének, és azok alapján vonnák le fokozatosan az ésszerű következtetést. De az evolúcionisták előbb felállítják az elméletet, kizárják az összes többi lehetőséget, majd megpróbálnak bizonyítékot gyűjteni a kedvenc elméletükhöz. Ugyanakkor közel sem tény, hogy az élet evolúció útján jött létre, pláne nem, hogy ez már be lenne bizonyítva - hiába tanítják úgy az iskolákban. Ez egy elmélet, nem több, még ma sem. A kérdés tehát még mindig nem az, hogy hogyan alakultak ki az életformák az evolúció során, hanem az, hogy spontán evolúciós folyamat eredményezte-e az életet, vagy pedig céltudatosság, amit nevezhetünk teremtésnek is (viszont a vallástól elvonatkoztatva). Ez az egyoldalú, elfogult hozzáállás pedig kifejezetten akadályozza a megértést. Nem beszélve arról, hogy soha nem vezet eredményre, ha nem ez a helyes elmélet. Én személy szerint nem vagyok vallásos, de nem hiszek az evolúcióban, mert nem tudom elképzelni, hogy az élet a maga komplexitásában céltudatosság nélkül jött létre. Persze ilyenkor szokott jönni a kérdés, hogy mi volt előtte. Őszintén, fogalmam sincs (pontosabban csak feltételezésem van). Viszont azt se tudom, mi volt a „Nagy Bumm" előtt.
Az evolúció politika, mert szentesíti a mai társadalmi szervezettséget, nélküle demokrácia sem lenne. (a görögöknél is csak azért lehetett, mert olyan züllöttek voltak az isteneik, hogy az már szinte ateizmus, de legalábbis nem volt nehéz nekik megfelelni). Ebből pedig egyenesen következik, hogy vallás is. Ebbe a tudománynak vajmi kevés beleszólása van, ez társadalmi kérdés, a tudomány pedig szolga. Nem is fog megdőlni, csak a rendszerrel együtt, addig pedig a legkőkeményebb bizonyíték is kevés lenne ellene. Úgyhogy maradjunk annyiban, én nem hiszem, meg nem is értem.

Előzmény: DcsabaS_ (399)