Törölt nick Creative Commons License 2020.07.09 -7 0 186053

Semmi gond nincs a fagyasztott hússal, csak legyen jó amikor berakjuk a hűtőbe.

 

 

Ez az egesz onnan indult hogy Te betettel egy vadasztarsulattol egy vadhus arlistat, arra meg en irtam hogy nem is olyan draga, es jo recept szerint több vadetelt kellene Magyarorszagon enni, erre meg SZP benyomta  hogy az a vadhus az fagyasztott, es a fagyasztott mar nem az igazi,  stb, es ezt a fözni tudok nekem meg is erösitik :-) Mindezt mondja vagy 4-5-6 allitolagos USA- levö  luxusetterem tulajdonos, SZP nick kollega.

 

No, abban Neked szerintem igazad van abban amit Te fönnt irtal.

 

Ezt ki is targyaltuk, es innen indult a dolog, de emellett most sem lehetett maradni, mert mindenfele mellebeszeddel SZP-töl total elment a tema olyanra, amit a kutya sem kerdezett, meg nem is tartozik oda hogy Magyarorszagoin több vadetelt kellene enni valami jo recept szerint.

 

No, a vadetel temat is lezartam, de ha megint valami arjegyzeket talalsz, ide vele, hogy magyarorszagi arakat lassak es ne kelljen extra gugliznom utanna :-)

 

(Itt van az eredeti amit SZP irt, szoval ovatosnak kell azzal lenni, hogy valami jo recept szerint Magyarorszagon több vadetel legyen fogyasztva? :-)))) Most akkor ovatosnak kell Kinetikus koleganak is lenni, amikor a lefagyasztott sajat vagasu csirkeit meg a disznojat Aginak  valami jo receptje  szerint megfözik meg megeszik? Hat most mit mondjak? Hat azt, hosz SZP kimondottan csak az iras kedveert irt valamit. Ezt >

 

"Ezzel azért én óvatos lennék. Egyrészt mert a felsorolt húsok elsöprő többsége kockázott, azaz raguhús, ami a felhasználási lehetőségét korlátozza, másrészt mert természetesen nem friss tőkehúsról van szó, hanem fagyasztottról, ami viszont már kihatással van a hús élvezeti értékére. Vadhúsról van szó, márpedig a vadat általában nem a hűtőház bejáratánál lövik. Nemcsak a vadra, hanem bármilyen húsra igaz, hogy a vágástól (halak esetében a kifogástól számított) lehető leggyorsabb időn belül piacra kell kerülnie, vagy tartósítani kell. Ha gyorsfagyasztják (rosszabb esetben csak fagyasztják), az mindenképpen minőségromlást jelent, amit mindenki tud, éppen ezért ezek a módszerek csak meghosszabbítják a piaci életgörbét, de versenypiaci körülmények között (= ahol van konkurrencia) alacsonyabb árat és árrést jelent (hiszen a költségek is nőnek, mert a fagyasztás drága dolog). Éppen ezért gyakori a magyarországi vadtermékek között a raguhús, ami a húsfeldolgozás mellékterméke: a kurrensebb húsféleséget eladják hűtve, azaz gyorsan. Ahol a kereskedelmi szállítási infrastruktúra nagyon fejlett, azaz a hűtött termékek gyorsan szállíthatók nagy távolságra és gyorsan bekerülnek akár a kiskereskedelmi, akár a vendéglátóiparba, ott nőhet meg a vadhúsnak (vagy a halnak) is a részaránya."

 

Mert - és ezt azért a főzni tudó olvtársak és olvtársnők megerősíthetik - fagyasztott húst azért egy háziasszony sem vesz, ha nem muszáj."

 

Meg a hütöböl sem veszi ki azt amit maga beletett :-)))????????????????

Előzmény: sasa0955 (186043)