jee_c Creative Commons License 2020.07.06 0 0 7610

Ritkán járok erre, de ha még visszatévedsz ide:

- légzőcsőbe víz megy. Ezt meg kell tudni oldani, nem lehet arra haygatkozni, hogy ez nem következik be. nem olyan vészes dolog megoldani, nem kell aggódni emiatt. Pl. egy helyben taposol, kiemeled a fejed, és a légzőcső csutoráját kiveszed a szádból, lefordítod, és hagyod, hogy kifollyon a víz. Vagy egy erőteljes fújással kifújod a vizet belőle. esetlege lehet egy hosszanti forgásal, folyamatos kifújás mellett is kifújni a maradékot, utána teljesen száraz lesz. Ezt kis vízben érdemes gyakorolni kicsit, persze. :)

- maszkba víz megy: erre van szintén egy un naszkürítés, amikor is kifújod az orrodon a levegőt, miközben a maszk tetejét jobban odaszorítod a homlokodhoz. Így a levegő, és a belegyűlt víz is az orrod alatt kifolyik a maszkból. Nem kell levenni. Vagy ugyanez, ha egy helyben taposol, kiemeled a fejed a vízből, és a maszk alját kicsit eltávolítod az arcodtól., és a víz kifolyik. Nem kell levenni a maszkot egyikhez sem.

 

Összességében a sznorizáshoz a maszk+légzőcső a legjobb szerintem, főleg, ha le is úszol valamiért.

 

Ha érdekel a dolog, búvártanfolyamokon is tanítják, van sztem olyan tanfolyam is, amin sznorizást lehet megtanulni. Ha gyakorlatban mutatják, mindig jobb.

 

Üdv!

Előzmény: Levendula125 (7609)