meszi67 Creative Commons License 2020.07.05 0 1 51125

Nyilván nincs így leírva a KRESZ-ben. Mintahogy sok-sok más emberi cselekmény és magatartás sincs konkrétan nevesítve. Pl. az sem szerepel, hogy nem lehet disznót vágni az úttesten vagy krétával hóembereket rajzolgatni rá, házilekvárt befőzni  vagy urambocsá szeretkezni :) Ezzel szemben a jogszabályban sok esetben az van leírva, hogy mit és hogyan lehet   -----ergo a többit tilos! A gyalogosokra vonatkozó szabályok között pedig egyértelműen szerepel, hogy gyalogosnak az úttesten hogyan kell közlekedni, akár azzal párhuzamosan akár arra merőlegesen halad. Ennyi.

 

Persze te is nyilván csak  vizsgáztatásból kérdezted, hiszen gondolom Te sem tartanád szabályosnak ha mondjuk egy ilyen szituációban egy regimentnyi gyalogos /mondjuk egy rendezvényről kitódulva/ felsorakozna az úttest teljes szélességében --aztán a sorompó felemelése után néhány hosszú perc alatt egyvonalba fejlődnének és mire elindulhatnának az autók már jönne is a következő vonat :) 

 

Nyilván a szabályokat rugalmasan kell alkalmazni, hiszen néha nagy-nagy prücök lenne belőle ha mindenki mindent pontosan betartana. Én pusztán a tényszerűség miatt írtam amit írtam, hiszen ha azt látjuk, hogy az adott helyen az autós szabálytalan akkor azt is vegyük észre, hogy a kerékpáros-gyalogos is az!

Előzmény: luiapple (51124)