Paleokrites Creative Commons License 2020.07.05 -1 0 106

a sátán keresztény alkotás, megszemélyesítés, teremtmény!

 

az eredeti ószövetségben közszó A VÁDOLÓ szóhasználatban volt, bárki vádol bárkit, annak ha satan-a!

 

A "szent" levegőről van szó, ha a szent lélekről beszélnek, írnak, utalnak rá, mert ez is eredetileg lélegzetet, levegőt, lélegző élőlényt jelentett, persze vallásilag beléptettek egy különálló csomagot, aminek misztikus dolgokat tulajdonítanak...., de ettől még, a filozófiai rendszerek által az emberi tulajdonságok megkülönböztetésére kitalált fogalmak nem válnak valóságban különálló entitássá, így a léleknek nevezett, szentléleknek, szentszellemnek beállított fogalmak maradnak a személyek tulajdonságainak és nem külön életre kelt valamivé!

 

Isten így nem lényegülések egységeiből áll, hanem mint az ember, egy és szétválaszthatatlan személlyé!

 

Ha Isten szól, abból nem válik sem Jézus, sem semmiféle test és ige sem lesz belőle, mint külön cselekvő vezérlőegység!!

 

 

Ha jól olvasod a bibliádat, ott a 666-os szám emberi szám, tehát emberi.... és nem teremtett égi tünemény, aki fellázadt és letaszították!

 

A legnagyobb veszély és probléma a kereszténységet illetően, más vallásokban ez már egyértelmű nagyon rég óta, az a sok ferdítés, hazugság, ámítás, becsapás és befolyásolja saját eszmeiségükre szabva, ami majd 2 ezer éve másban sem nyilvánul meg, mint önmeghasonulásukban, így válik a kereszténység egy szerteágazó hiteltelen salátabárrá!

 

Tehát ha Jézus valós személy volt, akkor József a biológiai apja és nem Isten!

 

ami egyértelmű Máté féle elbeszélésből, a Magasságos árnyékolására utalva, Isten a születendő gyermeket megáldja, kiválasztja...

 

És a viselős a szentlélektől kifejezés nem más, mint Isten kiválasztotta Máriát és betöltötte energiájával...., de nem spermiciddel!

 

 

Előzmény: Istenkeres (97)