DcsabaS_ Creative Commons License 1999.07.15 0 1 128
Kedves mixo!

Az "oszcillátors dolog" pont annyira elméleti modell, mint a fizika minden más fogalma. Közvetlenül tehát nem vizsgálható, csakis következményei által.

**********
Kedves Geőcze Zoárd!

Én inkább b*ság-ra gondoltam (:-)))....

"A parajelenségek kutatása":
A kutatók igazából jelenségeket kutatnak, vagyis ha van egy érdekes jelenség, akkor azt pl. egy fizikus kutatni fogja, függetlenül attól, hogy azt egyesek hova sorolják. Természetesen a nagy kérdés az, hogy vajon létezik-e a szóbanforgó jelenség, tehát mindenekelőtt ezt kell megpróbálni tisztázni. Nagyon jól látod, hogy a "parakutatók" általában helyből átugorják ezt a lépést, vagyis eleve tényként állítanak be bizonyos dolgokat, és a továbbiakat kizárólag csak a különféle magyarázatok kreálásával foglalkoznak.

**********
Kedves PomPom!

Írod:
"... ugyanis en semmit sem kezdtem el fikazni es semmit nem kezdtem el minden mas fole helyezni, egyszeruen csak a tokom tele van a magukat tudosoknak, a tudomany kepviseloinek titulalt gogos bekepzelt fajankokkal."
Talán elkerülte a figyelmedet, hogy én mindössze ismertettem a "hivatalos" álláspontot. Nem kényszerítettem senkit, hogy bárminek is fölébe helyezze. Ha teszi teszi, ha nem nem.

Írod:
"Ha valaki a megismeres, a kutatas, az uj dolgok iranti vonzodasabol kepes akar anyagi, akar erkolcsi aldozatokat is hozni, arra lehet valoszinuleg mondani hogy kutato, hogy a tudomanyt szolgalja, fuggetlenul attol, hogy mivel es milyen eredmennyel teszi."
Kutatónak természetesen lehet nevezni. De konkrétan pl. Egely György fizikusnak nevezte/neveztette magát, gépészmérnöki diplomájára támaszkodva. Ezt nem szabad megtenni.

Írod:
"Es vegre valahara el kellene jutni mindenkinek odaig, hogy csak azert mert valaki maskent latja a dolgokat, attol o meg nem egy elvetemult bunozo, aki csakis es kizarolag azert szuletett hogy a tudomanyt tamadja!"
Hogy a parakutatók másként látják a dolgokat, abban a világon semmi kártékony dolgot nem látok, sőt, magam is hasznosnak vélem. A maguk nevében nyugodtan terjeszthetik is nézeteiket. De ha valaki másnak adja ki magát, mint ami, majd az ilyen módon elorozott tekintéllyel visszaél, azt nagyon inkorrektnek tartom.

Írod:
"Nagyon szepen kerek mindenkit, gondolkozzon el azon hogy mennyivel tobbre juthatnank kozosen, ha sokan, (a tobbseg) nem azzal lenne elfoglalva hogy a masik munkajaba hogyan tudna belekotni, hogyan tudna azt lejaratni! "
Mintha elkerülte volna a figyelmedet, hogy NEM ÉN kezdtem bele valaki lejáratásába.

Előzmény: mixo (123)