alnibell Creative Commons License 2020.07.03 0 0 921

Csapongunk, csapongunk?

 

"... még azóta sem mutattad meg a tervezett táblaszerkezetedet"

Milyen igaz, nem mutattam be. De miért is nem tettem ezt?
A kiinduló gondolat az volt, hogy úgy adjak egy javaslatot az MTSZ által hiányolt egységes turistaút-nyilvántartás megvalósítására a TuHu adatbázisára, eszközkészletére támaszkodva, hogy azokon semmiféle változtatást ne kelljen elvégezni a cél megvalósítása érdekében. (Hányszor le volt írva ez is.)

Ennek meg is felelt az írásban előterjesztett, a megvalósítás részleteire is kiterjedő leírás. Ebben a leírásban szerepelt, többek között a módszer korlátainak jelzése, no meg az, hogy maga a nyilvántartás hogyan is nézne ki.

Ez utóbbira nemrég is(!) bemutattam itt egy mintaállományt.

Ha tehát egy adatbázis szerkezetéhez nem kell hozzányúlni, hanem a cél eléréséhez elégséges az addig semmire nem használt adatbázis-mezőket értelmezhető tartalommal feltölteni, akkor nincs miért számon kérni az egyébként nem módosuló táblaszerkezetet.

 

"... annyi butaságot hordtál már össze."

És megint a kinyilatkoztatás, mint vélt megdönthetetlen igazság.

Ha a közreműködők többsége hasonló "butaságokkal" bombázta volna a rendszer működtetőit, mint én (lásd: fejlesztési ötletek), akkor a TuHu nem ott tartana, ahová mostanra jutott.

S ha már butaság. Az a feltételezés, amivel ketten éltetek, nos az tényleg az volt. Ugyanakkor nem voltatok képesek elszakadni tőle.

 

A háttérhatalom nem vett meg senkit. Ellenben a közöny, a felvetésekkel szembeni érdektelenség, illetve más esetben az ellenérdekeltség, valamint a minden személyes ismeret hiányában is érvényre jutó ellenszenv, no meg az összezáró belterjes társaság eredményezte azt, amit.

Előzmény: annyi baj legyen (920)