Geőcze Zoárd Creative Commons License 1999.07.14 0 1 124
Mixo,

Köszönöm, hogy megvédtél, jól esett.

PomPom,

Nem sértődtem volna meg akkor sem, ha nekem üzensz így, de ha megengeded tennék néhány észrevételt, t.i. bizonyos értelemben télleg elborult elmélú fanatikus vagyok, aki azt hiszi, hogy megismerhet valamit a világból. Tehát:

1. Híve vagyok annak, hogy fogadjunk el dolgokat akkor is, ha nem tűnik valószínünek vagy valószerünek, ne adj Isten, nem illik bele a világról alkotott elképzeléseinkbe. Így lehet előremenni u.i.
2. Nemtom feltűnt-e, hogy DcsabaS_ a topicban leírtakról mondta, hogy sok f*ság van közöttük, de kedvenc zpe-nkről NEM mondta, hogy nincs, pláne, hogy áltudomány volna. Ja, és én elhiszem neki, hogy fizikus és nálam többet tud erről a dologról (is).

3. A mai tudományról alkotott nézeteidhez csak annyit, hogy SZVSZ sok hivatásos tudós azért tartja sarlatánnak pl. a zpe hívők egy jó részét, mert a tiédhez hasonló módon alkotnak véleményt dolgokról, vagyis mindenki segg, aki nem fogadja el, hogy pl. a zpe jó, szép, hasznos és leölik az embert, ha ilyennel foglalkozik. Egy kutatót egész életében arra dressziroznak, hogy TÉNYEKET keressen, MODELLEKET állítson fel és VIZGÁLJA, hogy ezek mennyire esnek egybe a valósággal. (Max Plancknak azt mondta egy professzora, hogy nem érdemes az egyetemen a fizikát választani, mert már mindent értünk belőle, és csak a mérési pontosságot kellene egy kicit javítani.... És pont Planck volt az, akinek köszönhetően megváltozott a század eleji fizikai világképünk !!!! ) Merthogy, a kutató lépésről lépésre halad és minden egyes új darabkának illeszkednie kell az előzőkhöz, mert ha nem, akkor vagy az előző darab(ok) rosszak, vagy a legújabb. Érted?

Szóval, parajelenségeket kutatnak fizikusok, pszichológusok, matematikusok, bilógusok, meg a jó ég tuggya, hogy kik, akik valószínüleg sosem fognak olyan felkapottak és ismertek lenni, mint azok, akik azt mondják, hogy a kutatók csak piszmognak, de nem fogadják el a levitáció tényét, ami pedig van és KÉSZ! Akkkor most ki a hülye? (Nehogy magadra vedd, nem neked szántam!)

G. Zoárd

Előzmény: mixo (115)