Rapid-V8 Creative Commons License 2020.07.01 0 0 74554

Igazabol nem is fontos  annyira az, hogy volt kenyszer vagy nem a kutya eleteben.  A kutyanak a termeszetes viselkedesebe beletartozik.  Ott valik kette, hogy a kutya minek ertelmezi, szimpla rendreutasitasnak, vagy terrornak.  Az ertelmezes pedig osszetett es kenyes ugy. 

 

Az elobbiben nem hat a lekere, az utobbiban megtorik. Az elobbiben nehany  alkalomrol beszelunk,  az elkiseri a kutyat oreg koraig mert eleve meg akar felelni az emberenek. A terror alol pedig igyekszik kibujni, ezert allandoan fenn kell tartani a terrort , hogy az idomitott kutya engedelmes maradjon.

 

Sajatos jol lathato vonasok, hogy terrorizalt vagy nem. Pl. vadaszat, orzovedo.

 

Molly egy szora visszajon anelkul, hogy a hangulata a legkisebb mertekben valtozna. Tudomasul vette most nem, ha kuldom akkor megy mint golyo. 

 

A terrorizalt nem tudomasul veszi, hanem a felelme okan engedelmeskedik, de pengeelen all. Fajjon es vadaszok, vagy inkabb ne. Ez az engedelmesseg a tavolsag novekedesevel rohamosan csokken. Orzo-vedon tok idegben van a gazdanak allandoan resen kell lenni. 

 

Tobbek kozott ezert utaltak ki IPO-sok, mert tokre latszott a kulonbseg. Nem voltam hajlando, bezarni a tarolo ketrecekbe a kutyam, radasul orzo-vedon nyugodtan aludt a labam mellett mig mig sorra kerultunk. :))) 

 

Előzmény: vau1111 (74553)