holist Creative Commons License 1999.07.13 0 0 29
Kedves Polyxena, csatlakozom pre-hez, akinek a véleményével egyébként olyannyira egyetértek, hogy gyanakodni kezdek, nem eddig ismeretlen másik nickem-e a "pre", zseniális vagy, a sztori nagyon ül, hamvas-helyzetelemzésed pedig lehangolóan, markánsan igaz, de lásd be megtörténik ez minden géniusszal említhetném akár Jézust, akár Woody Allent, az értés ritka, mulandó csillám afélreértés tengerében, ettol azonban te még ne add be derekad a szkepszisnek, annyi jó szerzot ismersz, Parti Nagy szerintem is elsorendu fontosságu a mi baszott mánkban, de ne bántsd Nietschét (bántotta magát épp eleget) és Kukrelly, esetleg Kornis, aki becsléseim szerint szintén tetszhet neked, nem olyan jó ember, mint amilyen író. Ha bátorkodhatom.

Szóval megdöbbento, hogy én is azt éltem át, hogy Hamvas minden írása olyan vannak benne jó dolgok de nem fekszik alapvetoen, ez a pasi nyavajog, kivüláll, nagyképusködik, siránkozik, álgiccsmulat, aztán jött Karnevál, és bumm. Le vagyok nyugözve épp, biztos vagyok benne, hogy újra el fogom olvasni, de még nem merem elkezdeni. Még Buber volt ilyen az utóbbi idoben.

Na ennyit talán elég, és szeretném mindkettotök figyelmét felhívni az Apokalipszis iskolájára (www.euroastra.com/apoka/), ami nem olyan jó hely, de nem is rossz, szerintem javulna, ha benéznétek, bár Polyxenia cinizmusának esetleg sok lehet...

maradok tisztelettel,
holist

Előzmény: Polyxena (21)