Geőcze Zoárd Creative Commons License 1999.07.12 0 0 108
Kedves DcsabaS_

Ha tehát a fizikai vacuum az anyag (eddig ismert) "legelemibb" állapota, akkor tekinthetjük úgy a részecskéket (mondjuk), mint ennek a vacuumnak a "sűrűsödéseit" vagy "csomóit"? Ha igen, akkor az ő korpuszkuláris tulajdonságaik valamilyen értelemben a fizikai vacuum tulajdonságait hordozzák, ahhoz képest valamilyen energiaszinten vannak, nem?

Megleptél, hogy sem Einstein, sem a M-M kísérlet nem cáfolta az éter létezését, nekem aszonták fizikából, hogy igen. Köszönöm a kiigazítást. Viszont egy olyan éter feltételezése, amelyik minden megfigyelőhöz képest kokálisan nyugszik (túl az ismeretelméleti problémákon) meglehetősen vad feltételezés nem? De, mondjuk, hogy ez csak mikroméretekben igaz és ezért nem érzékeljük az étert, bár ez sem magyarázza (számomra), hogy az éterben/fiz. vacuumban hogyan halmozódhat fel pl. impulzus(momentum).

Tudod, megfogott amit mondtál a zpe-ről, vagyis, hogy kölcsön tud adni "energiát", de vissza is veszi azt, amint teheti és ez egy nagyon rövid időtartam alatt zajlik le (nem egy bankár típus :-) ). Ez azt jelenti, hogy ugyanannyi marad az összenergiatartama a kölcsönhatás után, mint volt azt megelőzően?

Köszönöm

Ja, és ha nagy baromságokat írok, állíts le nyugodtan. Még csak művelt laikus sem vagyok fizikából, szóval könnyen lehet, hogy nagy baromságokat írok....

Geőcze Zoárd

Előzmény: DcsabaS_ (107)