csepp Creative Commons License 1999.07.12 0 0 53
Sziasztok!!!!

Ez legalább a negyedik próbálkozásom, hogy írjak egy élménybeszámolót a nap folyamán, de annyira a nyakamba szakadt a munka, hogy nem tudtam sose befejezni.

Vissza akarok menni a horvát tengerpartra!!!

Csodálatos volt ez az egy hét!
Remek utunk volt lefelé, nyugodtan, lassan, 10 órába telt a szállásig úgy, hogy a 4., vagy az 5. kompra fértünk csak fel Jablanacnál. De ez ne rémisszen meg semmit, csúcsidőben folyamatosan járnak a kompok, nem a menetrend szerinti félóránként.

Rab szárazföld felőli kopár oldala sem szabad, hogy elrémissze az embereket, a túlsó part elképesztően zöld, buja.

A kabócák zúgtak, de egy pillanat alatt megszoktuk.

A legfrisebb benzinárak: 98-as 4,53,
a 95-ös 4,15.

Volt félpanziónk, jó kajákat adtak,
úgyhogy csak kétszer ettünk étteremben, mindkétszer olyan 140 kunáért ketten.

Étteremben 2 deci kóla 10 kuna, ugyanennyibe kerül fél liter sör is.
Boltban fél liter üdítő 5 kuna,
egy üveg sör 3,5.

A víz csodálatos, tiszta, csak vigyázni kell a sziklákkal, egyszer én is legurultam.
Búvárkodtunk, szabad tüdővel kb. 5-6 méter mélyre.

Lopar környékét is megnéztük, ott sekély, homokos a part.

Ami csalódást okozott, az Senj volt.
Igaz, az már nem Rab sziget, de úgy gondoltuk, hazafelé úton megállunk, ott kajálunk, meg megnézzük a várost, olyan sok szépet írt róla az útikönyv. Ezzel ellentétben mi eléggé lepusztult házakat, és bezárt éttermeket találtunk, és végül néhány kilométerrel odébb az út mentén egy picike településen talált hangulatos kerthelyiségben ebédeltünk.

Ma is az út mentén vett sajtot falatozzuk, 50 kunáért adtak egy karikát, kb. egy kiló.
Finom, füstölt, csak azt nem tudom, kecskesajt-e vagy valami más. Fishtax?

Meglátásom szerint a némettel többre mész, mint az angollal (étlapok pl.).

A kiírások szerintem jók, egyszer sem tévedtünk el.

Hát most egy szuszra ennyi.

Ja, evie!
Karlovac után ne menjetek el Rijekáig, hacsak nem vagytok rosszul a kanyargós úton, hanem válasszátok a hegyeken keresztül vezető utat Josipdolon át. Megéri, nagyon szép!
Főleg amikor megpillantod az Adriát!
És szerintem rövidebb is!

csepp