Muurola Creative Commons License 2020.06.26 -5 3 20208

Megjelent egy izgalmas tender a hegyesi vonal távközlési és biztosítóberendezési fejlesztésére. Ahogy nagyjaink anno megmondták, a mechanikus berendezés szinte örök, de még a 60 éves jelfogós berendezéseink is vígan működnek majd, mikor az első elektronikus biztosítóberendezéseket már kukázni kell! És így is lett!

 

A jelen beruházás keretében elvégzendő munka a „Budapest-Hegyeshalom vasútvonali fejlesztések”, amely több szakterület összehangolt tevékenységét igényli.

 

–         az üzemelő ETCS-1 rendszer frissítése Baseline 3.6.0 verzióra,

–         ETCS nemzeti értékek módosítása,

–         új ETCS diagnosztikai központ létrehozása,

–         az üzemi tapasztalatok alapján, a tervekben és a Műszaki leírásban szereplő módosítások megvalósítása a jelenleg üzemelő ETCS 1 rendszer forgalomkorlátozó sajátosságainak csökkentésére, illetve lehetőség szerinti megszüntetésére,

–         a fentiekhez szükséges adatátviteli utak, nyomvonalas létesítmények kiépítése,

–         az ETCS áramellátási rendszer szükség szerinti kiegészítése, módosítása.

–         Hegyeshalom, Almásfüzitő felső és Tata állomásokon jelenleg üzemelő elektronikus biztosítóberendezések belsőtéri elemeinek komplex, Komárom állomáson üzemelő elektronikus biztosítóberendezés részleges cseréje, a kapcsolódó áramellátás cseréjével, illetve kiegészítésével.

–         KÖFI/KÖFE rendszer kiépítése a teljes vonalszakaszon elsődleges és havária távvezérlés megvalósítása, a kijelölt állomásokon helyi kezelés biztosításával.

–         távvezérlő központi munkahelyek kiépítése a Budapest Kerepesi út 14. távvezérlő központban, az áramellátás szükséges kiegészítéseivel és a vonalon a megnevezett helyeken havária munkahelyek kiépítése.

 

A létesítendő rendszereknek ki kell elégítenie a hatályos rendeletekben előírt interoperabilitási feltételeket.