Bocsánat, nem volt szándékos, csak sok a dolog nálam közben.
Látod hoztam a videót, hogy te azt látod, eltűnik a horizonton a hajó, mert azt mondod, lebukott a görbületen.
De aztán láthatod, hogy nem, mert csak kamera kérdése, amivel rá tudsz utána zoomolni.
Azért csak a hajó tetejét látod, mert van vízpára, ami eltakarja az alját, az egészet látnád kicsiben eltűnni.
Van ezen a csatornán egy videó pont autóval, hogy messze van az úton de a kereki nem látszanak, mert ott alul a beton/út és a kerék között olyan jellegű a fénytörés, mintha nem lennének kerekei és a vibráló - felfelé szálló meleg levegő az aszfalton - levegőn úszna az autó.
De sokkalta egyszerűbb az, ha itt ezen a csatornán lévő videókat megnézed, minden kérdésedre választ kapsz, amit feltettél, hosszan és nagyon logikusan mutatva, a saját szemed által láthatóan.
Semmit nem kell tenned, csak nézned és elgondolkodnod, én nem kérek és nem is fogok soha kérni ezért pénzt.
Nekem is egy a lényeg, hogy megértessem az emberekkel, más az a világ, amit ismernek, amit ismerünk, amit "tanultunk".
És más, amit látunk, saját szemünkkel, nem tévében mutatott képekkel.
Nem véletlen a Biblia és a hit, ami ezen alapul és amin nekem is alapul már az életem.
Egy érdekes kérdés, ami egyébként megmutatja, azt, hogy hogyan képesek minket manipulálni.
A Föld belseje, amit tanítanak, hogy így van:
https://www.sulinet.hu/tovabbtan/felveteli/2001/2het/foldrajz/foldrajz2.html
Belegondoltál, hogy ezt tényként(!) és kötelező irányvonalként kell tudnod, mikor a legnagyobb mélység oroszoknál 12 km-es volt, eddig bírtak lefúrni?
Akkor igazából "mert ezt mondták" irányvonalon van egy tény és egy kötelező, amit szajkózunk?
Feltevés van amit elfogadunk, hogy így van és kész.
Szóval nem baj az, ha elkezdünk gondolkodni és tapasztalni és nem arra támaszkodunk, ami kötelező tananyag.
Bajunk nem lesz tőle, maximum kinevetnek ha szóba kerül a véleményünk. :)