cs_gaborka Creative Commons License 2020.06.25 0 0 9307

Sziasztok!

Párom gyermekének van egy 3 ajtós Golf 5-ös autója. Elmondása szerint kb. fél éve nem működik sem távirányítóval sem a hátsó VW gombbal a csomagtartó nyitása, csak belülről mechanikusan. Volt szervizben ahol is kicserélték neki a nyitó egységet, de a hiba továbbra is megmaradt... Ezt követően kért meg, hogy ránéznék-e, aminek eredménye, a 4 vezetékből az egyiket szakadtnak mértem, de ez a mikrókapcsoló egyik sarkára megy, ha jó néztem ez azt jelzi, hogy be van-e csukva a csomagtartó. Lengővezetékkel átkötöttem, de sajnos így sem működik, nem mérek feszültséget sem nyitáskor, sem záráskor a behúzótekercsen. Az oldalsó belső burkolatig bontottunk vissza, ott van egy csatlakozó, ahonnan a hibás szálat tovább vittem, ott sem mérek semmit sajnos :-(
Tovább (előre felé) nem bontottunk, mert dokumentáció hiányában nem tudom, van-e külön vezérlőegysége az ajtó(k) nyitásának, vagy a központi vezérlőbe megy közvetlenül illetve a helye is ismeretlen. A biztosítékokat (is) természetesen kimértem, rendben vannak és az első ajtók működnek a távirányítóról.

Szeretném megkérdezni, hol és mit keressek, mi lehet a hiba okozója?

Köszönöm szépen előre is a segítséget.