alnibell Creative Commons License 2020.06.23 0 0 909

Ahogy a térképet se magamnak szerkesztettem, ahogy az ehhez szüksége terepi bejárásokat, adatgyűjtéseket sem a saját szórakoztatásom végett tettem, ugyanúgy a turistaút-nyilvántartás közreadott megoldási módját se saját részre találtam ki. Nekem ugyanis nincs szükségem ilyenfajta nyilvántartásra.

Ezért aztán különösebb szívfájdalom nélkül nulláztattam le a 4 tájegységet felölelő munkámat.

Az, hogy egyetlen, csupán egy lekérdezés módosítására vonatkozó igényt senki nem akceptálta, senki nem segített, nem az én hibám. Már volt róla szó, a háttérben folyó, azonos tárgykörű ténykedésekkel ellenérdekelt volt az enyémmel, így aztán történt, ami történt.

 

Te, másodmagaddal nem a javaslat hibáira mutattál rá, hanem egy teljesen fals, abszolút értelmetlen feltételezésből kiindulva próbáltad kókányolásnak minősíteni, de legfőképp lejáratni engem. Az elvárt teljes automatizmus, a sorozatban emlegetett adatbázis normalizálás erre volt csak jó.

De mutasd be, mennyivel jobb, mennyvel könnyebb karbantartani azokat a már meglévő nyilvántartás kezdeményezéseket, amelykhez eddig hozzáférhettél, az én megoldási javaslatomnál?

 

A kinyilatkoztatás nem cáfolat. Valami nem attól igaz, hogy ki mondja, állítja. Elismertem, az OSM térképen találhatók általam fontosnak ítélt kartográfiai részletek. De a többivel mit kezdjek vagy mit kezdjen bárki is, amikor az azokból levont következtetés a szavahihetőségem nyílt tagadása? 

Ez a mód az értelmes eszmecserét ellehetetleníti. Így volt ez tavaly is, így van most is.

 

Nem vártam el hogy helyettem dolgozzon bárki is. Ugyanakkor úgy véltem, hogy egy önkéntes alapon szerveződő közösség tagjaitól nem lehet idegen egymás törekvéseinek támogatása. S mit kaptam helyette? Tudod Te is.

És akkoriban még Te és még jó néhányan a csapat tagjai voltatok.

 

 

Előzmény: annyi baj legyen (908)