Ha már életben tartod a témát ...
Ismerned kell a helyzetet, ennél fogva az alábbi néhány bejegyzésed tartalmának nagy része nem érdemi gondolat, sokkal inkább cukkolás csupán.
Azt írtad korábban, hogy mindkét rendszer hozzáférést biztosít a térképi adatbázishoz. Na ja, ha regisztrált felhasználóként bejelentkezel és nem támasztanak egyéb követelményeket. A TuHu oldaláról lassacskán már térképet se tudok letölteni, minduntalan kiléptet a rendszer.
S hogy mit olvasnak? Tömören a válasz: semmit. Te is tudod, sokan tudják, hogy a levelező rendszerekben könnyedén letiltható egy-egy nemkívánatos e-mail cím. Ha pedig erre nyílt felszólítás is megjelenik, az eredmény borítékolható.
OSM. Számomra teljesen érdektelen. Legfeljebb a facebook oldalon található térképet hívom be. Az okok ismertek, újra nem részletezem. Az elmúlt év üzenetváltásainak részetekről tapasztalható stílusa, a dehonesztáló jelzők sorozatos használata eleve kizárja, hogy bármi témában kérdéssel, kéréssel forduljak hozzátok.
A másik társaságnál meg egyetlen ember eldöntötte a velem kapcsolatos hogyan továbbot. Senkinek sehol nem szólt, csak önhatalmúlag lépett.
S mivel én soha nem magam számára gyűjtöttem terepi adatokat, dolgoztam fel azokat, fel se vetődhet a gondolat, hogy hozzak létre magamnak egy saját térképet.
Jó pár írásban előterjesztett, kidolgozott gondolat vetélt már el. A témáik rendszeresen visszatérnek. Most is van két ilyen.
Az összegzés olykor helyénvaló. De arra nézve is, hogy ki, milyen adatokat felhasználva, milyen befektetés révén jutott el oda, ahol éppen a fejlődésben tart.