Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2020.06.20 0 0 1116

"Tápot honnan adjak a Wilarmnak? Van hozzá külön tápegységem, menjen külön? "

 

Biztonsági rendszerben mindig minden működjön áramszünet esetén is. Ha a Wilarm-nak nem szeretnél saját akkumulátoros táplálást kialakítani (és eggyel több aksit cserélgetni 3-4 évenként)...Én a Wilarm 12 voltját riasztó akkumulátoráról venném, persze agy lengő olvadó biztosítékon keresztül (2 amper, késleltetett).

 

"Az alaplapon a bal alsó tranzisztor hűtőbordája iszonyú meleg. Kell vele foglalkozni?"

 

Iszonyú és iszonyú között sok foknyi különbség lehet :) Sok riasztó tápegységének hűtőbordája annyira meleg normál üzen közben is, hogy nem lehet megfogni. Tehát nem biztos (persze lehet), hogy veszélyes szint, egyes korszerű alkatrészek számára még 80-120 fokon üzemelés is teljesen normális. Mindenesetre olyan dobozba építsd, amelyben folyamatosan csrélődfik a levegő (alul be, felül ki).

Szintén meglehetősen forró hűtőbordájú, de más gyártmányú (Paradox) panelt telepítettem már nyáron 50-60 fokos padlásra is, eddig (5 év alatt) még  nem ment tönkre :)

 

A Wilarm-ban van (legalábbis amiket én használok) beépített hőmérő (habár röhejesen pontatlan, akár 1-2 fokot is tévedhet), ezzel figyelheted az időjárást a riasztó dobozában (a doboz legmagaabb pontjára tedd),  ezt bármikor lekérdezheted távolból is, vagy a beállított hőmérséklet túllépése esetén automatikusan küld neked egy SMS-t.

Előzmény: Senszey (1113)