Na, ma kesön keltem :-) mert tegnap nagyon kesöig olvastam, espedig emiatt a tartalomreszed miatt >
Hogy milyen idegen nyelvű forrásokat teszbe valaki az irodalomjegyzébe, az persze még nem bizonyítja azt, hogy az illető el is olvasta azokat,
Ugye itt ^ egy 1970-es evek közepen kiadott TGM altal irtakrol volt szo, konkretan erröl > http://adatbank.transindex.ro/html/cim_pdf838.pdf
ez ^ a kommentarod ezt ^ erinti, no TGM pl hivatkozik Heideggerre, ezt konkretan tegnap este megneztem hogy ül-e a hivatkozasa Heideggerre (ugye labjegyzet stb, szakirodalom sorolasa, irodalomjegyzek stb), rs azt kell mondanom, hogy ez ül, espedig ketsegkivül, ennek a megallapitasara elolvastam TGM hivatkozasat Heideggerre, Heidegger: Der Technik und die Kehre-et, nekem ez megvan, anno amikor Berkuttal volt az Arendt vitam, ezt megszereztem, nekem mas a kiadasom mint amire TGM hivatkozik, de mint irtam ketseg kivül TGM-nek olvasnia kellett a H. müvet, es abban arrol a reszröl van szo ahol H. a kerdest is felteszi hogy mit jelent a retten, tehat altalanosan nem lehet -de itt meg konkretan sem kijelenteni hogy mi mit bizonyit vagy eppen szerinted nem bizonyit, vagy akarmi, szoval nem kell altalanosan avagy konkretan itt ketseget belebegtetned ebben az esetben.
Ami TGM esetét illeti - ezúttal nem a konkrét személyre konkretizálva, hanem az adott rétegre általánosítva -, az a valódi intellektüell kép, amelyre utaltál, az én a szerény szubjektív véleményem valóban csak forma - de nem tartalom. Hogy úgy mondjam, hajszálpontosan az a helyzet, mint a Ványa bácsiban, azaz Szerebrjakov egyetemi tanárral. Aki mások pénzéből ragyogó pályát fut be, miközben semmilyen valódi tudományos eredményt nem tud felmutatni, viszont jól dekorált, ámde tartalmatlan pályájára hivatkozva kívánja a közösség (adott esetben a tágabb család) anyagi forrásait még nagyobb mértékben a saját hasznára fordítani. .... Pontosan ez a helyzet ezzel a réteggel és ebben nincs változás a késői Kádár-kor és a mostani, negyven évvel lésőbbi helyzet között. A tudományos pálya attól lesz az, hogy a résztvevői valódi,...
Ami TGM-et illeti en azt mondanam innen messziröl, hogy TGM-nek nem is kellett tudomanyos munkat vegeznie abban az idöben amig nem volt az MTA-Filozofiai Intezetenek a munkatarsa, hogy mikortol volt ott 2010-ig (?), azt nem tudom, mert a mikortol valahogy elsikkadt itt eddig.
Tehat akkor Te azt allitod, hogy TGM az alatt az idö alatt nem vegzett tudomanyos munkat amig a nevezett intezetnel volt allomanyban?
Vagy azt mondod hogy > A tudományos pálya attól lesz az, hogy a résztvevői valódi, a közösség számára hasznosítható < dolgot TGM nem csinalt? (Node Heidegger is eleg -csak pl a költökre- olyan tud. eszmefuttatast irt amiböl aztan a közösseg -bzw a tarsadalom- döntö resze egyaltalan nem hasznositott pl.)
tudományos szintű eredményeket érnek el. < Hogy egy tudomanyos palya alatt mindenkeppen egy eredmenyt -espedig olyant ami a közösseg reszere hasznosizhato- kell! elerni, az kizarolag csak a Te kivanalmad, de altalanosan ilyen alapkivanalom nincs es nem is lehet a tudomanyos munkat vegzökkel szemben, hiszen pl rengeteg mathematikus, kemikus, vagy fizikus is aki egesz eleteben (es nemcsak kb egy evtizedig) kutatott, megsem jutott egy olyan eredmenyre (vagy egyaltalan eredmenyre), amely a közösseg szamara hasznosithato lett volna. Gondolj pl az orvostudomanyra, hosszu evszazadok, evezredek ota megy ebben a tudomanyagban a kutatas pl, es ha Te egy emberöltö alatt varod el pl azt megoldani egy kutato alltal amihez mint az evszazadok mutatjak mint intervallum hogy több evszazad is kell egy eredmeny felmutatasahoz,--- akkor ez nem mas Töled mint csak egy komolytalan -es a temahoz (tudomanyos kutatas) meltatlan eszrevetel, kizarolag csak egy polemik cellal teve. Szoval en itt abszolute nem ertek Veled egyet.
PS.: latom tegnap valaki mar elment a Modikhoz panaszkodni, aztan tesz arra a panaszkodo hogy -mint irtam mar- TGM jo sokat irt a SU-rol, a SU-utodallamairol, a SU-satellit allamairol (benne Magyarorszagrol), meg iras cimet is peldakent betettem, es ilyen anyagok irojarol teljesen on irni, ez esetben TGM-röl, tehat mi a szent szarnak megy itt valaki egy on temanal panaszkodni?