m61petyus Creative Commons License 2020.06.17 0 0 14962

Gyűlölt? Legfeljebb nem köt le amit alkot, de örülök ha zenei élményben részesülsz általa. Mindenki lelje meg kedvenc zenei előadóit, komponistáit és zenei irányzatát. Én is és mások is ezt teszik. Arról nem tehetek neked élmény-katarzis, nekem unalom. De gyűlölettel soha nem írtam róla, leg feljebb pár számomra visszatetsző jelenséget vázoltam fel, amiben ő résztvállal. Hogy nálam miért nem történik meg a csoda alkotói útja vonatkozásában? Nem tudom, nem ér el egyenlőre, sőt távolodik.

 

De annak külön örülök ha saját személyes karrierje kapcsán aktívkodik. Helyes, keresse útját és mint látható lesz, akiknek nagyon tetszik és lesz már kimondottan személyéhez köthető rajongói tábora. Hajrá, sok sikert a produkciókhoz!

 

Ha hangulat idézés 78 TD az is jó, épp tegnapelőtt hallgattam meg egy 1978 TT bootleg koncert igen pocsék minőségű felvételét három hosszú tétellel. Nagyon érdekes volt a SJ féle dszemmellés KK dobolással, nekem még tetszik is, kicsit terjengős az adott időszak koncert témái, nagyon a jazz formációk működése elvén nyomták. Edgar kapott is miatta kritikát és hiába a FM remek album sikere, megijedvén a vegyes visszajelzés kapcsán a -Quichotte- koncertek idején gyorsan vissza ugrott 77-es önmagukhoz, igaz Schmoeling nyitó zongora futama előrevetítette valami változás mégis lesz. A többit tudjuk a legnagyobb közönségsikert és a TD csúcsát érték el 82-84 között, mely ismételhetetlen.

 

Szóval érdekes ez a 77-80 közötti TD korszak is pláne, hogy kalózfelvétel is ebből az időszakból a leg kevesebb. Nekem tetszik, de hát én ugye progrock fun is vagyok,de tudom sok TD rajongó a Cyclone albumot eléggé félre sorolja és ritkán hallgatja. 

 

Most, hogy DM4 remixen újból felcsendült a - Rising Runner - ismételten rájöttem én imádom. A lemez B oldalát egy remek tételnek tartom, ott KK dobolásával. Nem kár 78-79-ért sem, kellett a TD történelemben az előrehaladáshoz. 

Előzmény: GG (14960)