Mrs. von Bernau Creative Commons License 2020.06.13 0 0 1425

Sziasztok!

Valaki tudna-e segíteni, hogy menthető-e a varrógépem, vagy vegyek-e újat?

Tíz éves,márka nélküli, de szinte minden nap varrok vele. A selyemszaténtól kezdve a fürdőruhaanyagig, a polárt, vastag műszőrmét, farmert, yersey-t, műbőrt,...stb.,amit csak el lehet képzelni, varrtam már vele. Nadrágot, télikabátot, blúzokat, táncruhát,alsóneműt, szóval mindent. Nem  vagyok kezdő. Húsz éve varrok.A problémám az, hogy fokozatosan, egyre "feszesebb" lett a varrógép. Nem hirtelen hiba, hanem lassan, fokozatosan szorult be egyre jobban.

Ez az egyik hibája, hogy szoros, de ezt már valahogy megszoktam, a legnagyobb öltéshosszon lehet csak vele varrni, de az is túl sűrű.De most előjött egy újabb  hiba, hogy" körben" varr.Nem egyenesen. Elmegy balra, az óramutató járásával megegyezően. Ha ezt nem hagyom, akkor összehúzza az anyagot, és elszakítja a felső cérnát. 

Azért sajnálnám lecserélni, mert rengeteget használtam, és nagyon szeretem. Mert nagyon strapabíró volt, ahhoz képest, hogy márka nélküli. Csak most az utóbbi időben "meghülyült". Honnan lehet megállapítani, hogy menthetetlen egy varrógép, vagy menthető?